FedEx

FedEx je americká firma, která se nabízí kurýrní a logistické služby. Zabývá se mezinárodní přepravou i přepravou v rámci jedné země. Kromě běžných zásilek se specializuje na přepravu komerčních objednávek, zboží z eshopů a zásilek, které vyžadují speciální péči a opatrné zacházení.

1x1.trans - FedEx

Logo – FedEx

Představení dopravce

FedEx, původně FDX Corporation, byl založen v roce 1971 podnikatelem Frederickem W. Smithem. V České republice nabízí své služby od roku 1991. Společnost vlastní desetitisíce dodávek, kamionů a několik set kusů letadel, které operují globálně na 78 světových letištích.

Díky tomu je přeprava rychlá a spolehlivá. Jde o celosvětově úspěšnou firmu, která zajišťuje přepravu mezi více než 220 zeměmi světa a jejíž roční zisky se pohybují v miliardách.

zpět k obsahu ↑

Přehled služeb

Mezi služby společnosti patří regionální EuroOne, díky kterému budete mít zásilku již následující pracovní den mezi vybranými městy a mezinárodní služby pro větší zásilky a s možností prioritního doručení pro běžné i objemnější zásilky nad 68 kg.

Dále FedEx zajišťuje doručování zásilek, které vyžadují zvláštní zacházení. To se týká nebezpečného zboží, živých zvířat, zboží podléhající zkáze, části lidských těl, výbušnin, peněz a alkoholu. Na některé uvedené typy zásilek ale existují omezení, a proto je třeba se dopředu informovat, zda je dovoleno danou zásilku do země dovést. Internetové obchody a podnikatelé mohou využít službu E-commerce.

zpět k obsahu ↑

Sledování zásilek

Sledování zásilky je možné přes online tracking. K tomu budete potřebovat referenční číslo neboli tracking number, které vám bude při předání vygenerováno. FedEx má rovněž vlastní přepravní aplikaci, ve které můžete zásilky vytvářet nebo sledovat.

Centrálu společnosti najdete v Praze na Zličíně. FedEx nabízí specifická řešení pro určitá odvětví jako je zdravotnictví, letectví a kosmonautika, automobilový průmysl nebo luxusní zboží a módu. Společnost má kvalitní zákaznický servis, na který se můžete v případě jakýchkoliv dotazů obrátit.

zpět k obsahu ↑

Zajímavé odkazy

zpět k obsahu ↑

Kontakty

  • Zákaznický servis
  • Telefon: +420 800 133 339
  • Sídlo společnosti: Federal Express Czech s.r.o., Na Radosti 399, 155 21 Zličín
zpět k obsahu ↑

Hodnocení

8.5 Hodnocení
Celosvětová dopravní společnost

8.5Naše hodnocení
Rychlost doručení
8
Jednání se zákazníkem
8.5
2.7Hodnocení uživatelů
Rychlost doručení
3.2
Jednání se zákazníkem
2.3
KLADY
  • široká nabídka služeb
  • rozšířený dopravce u firem
  • možnost měnit termín doručení
ZÁPORY
  • špatné balení
  • občas není dodržen termín pro doručení
Napsat hodnocení  |  Přečíst hodnocení a komentáře

8 komentářů
Zobrazit vše Nejpřínosnější Nejlepší Nejhorší Napsat hodnocení
  1. Reagovat
    Jan 23.12.2020 v 16:50
    2
    Rychlost doručení
    10
    Jednání se zákazníkem
    70

    Platím FedExu čtyři tisíce za to aby doručili zásilku z U.S. alepoš za 6,5 dne a nestíhají to. Po telefonu žádné alternativní řešení nenabídli a to jsem byl ochoten dojet na letiště a vyzvednout si zásilku sám a ušetřit jim rozvoz. Zmeškali mi Vánoční dárek.

    ZÁPORY: Pomalí
    (0) (0)You have already voted this
    • Reagovat
      Jana 27.7.2021 v 10:05

      Budte rad, ze jste se dovolal… Ja se o to snazim uz nekolik dni a nic…

  2. Reagovat
    Robert Redlich 27.1.2021 v 12:19
    1.75
    Rychlost doručení
    0
    Jednání se zákazníkem
    70

    Platit si příplatek za expresní doručení u této firmy je naprosté vyhazování peněz… Zboží dojde ve stejný termín, jako u konkurence, která své služby nabízí bez příplatku. Za mne už nikdy!!!

    KLADY: Nic mne nenapadá...
    ZÁPORY: Platit si příplatek za expresní doručení u této firmy je naprosté vyhazování peněz... Zboží dojde ve stejný termín, jako u konkurence, která své služby nabízí bez příplatku. Za mne už nikdy!!!
    (1) (0)You have already voted this
  3. Reagovat
    David 30.1.2021 v 21:59
    1.5
    Rychlost doručení
    20
    Jednání se zákazníkem
    40

    Absence komunikace a nastavení procesů v rámci CZ pobočky. Neznalost celní problematiky. Vyplňování celních dokumentů do těla e-mailu (TO JAKO VÁŽNĚ?!). Do dneška nemáme celní prohlášení, formulář o výši celního dluhu. Zásilka přišla pozdě, rozbalená, osobně jsem si pro ni musel dojet, abychom dodali zboží zákazníkovi. Na Express delivery zapomeňte, nic včas nepřijde.

    Stejné zásilky chodí konkurenční službou levněji, rychleji a s perfektním servisem. (D*L Express)

    KLADY: Jedinou pozitivní věcí asi je, že když jsem si nakonec jel vyzvednout firemní zásilku ze zahraničí osobně, zvládl jsem u toho ještě nakoupit.
    ZÁPORY: Pomalé Drahé Česká strana to taky nezachraňuje (ex TNT)
    (1) (0)You have already voted this
  4. Reagovat
    Veronika L. 22.3.2021 v 9:42
    0.5
    Rychlost doručení
    10
    Jednání se zákazníkem
    10

    Celní řízení trvalo skoro měsíc, přes to, že všechny podklady byly dodány, několik zbožových kontrol, přes to pak proclení jen podle dokladu, otřesné balení zásilky, absolutní nekomunikace ohledně cla a faktur. Jeden zaměstnanec mi napíše clo ve výší 507,- a pak přijde faktura na 5696,-. Emaily bez jakékoli odpovědi. Nikdy více.

    (0) (0)You have already voted this
  5. Reagovat
    Lukáš 3.6.2021 v 7:35
    1.5
    Rychlost doručení
    20
    Jednání se zákazníkem
    40

    Příšerná zkušenost, už nikdy si nepřeju nechat od nich kdy nic doručovat. Bohužel v mém případě se jednalo o výběr prodejcem.

    ZÁPORY: Emaily s žádnou nebo naprosto pozdní odpovědí Nutné vyplnění všech možných údajů o zásilce a podepsání smlouvy o zastupování v celním řízení Odkazující link v emailu na jejich stránky nefungující Cena 400 Kč za dopravu u prodejce a dalších 700 Kč za údajné celní řízení o jehož vedení nedodán žádný doklad 14 dní dluhé doručování
    (0) (0)You have already voted this
  6. Reagovat
    Jana h. 11.6.2021 v 8:25
    0.5
    Rychlost doručení
    10
    Jednání se zákazníkem
    10

    Já fedex tedy rozhodne nedoporučuji !!!!

    KLADY: Nic,čím bych je mohla pochválit.
    ZÁPORY: Katastrofa!!!! Nikdy více fedex. Bohužel si jej v mem případě vybral prodejce. Komunikace 0. Vše jsem odeslala již ten den co mne kontaktovali. Už čekám skoro týden a zásilka stále nikde. Čekám jakou nesmyslnou částku budu platit. Netušila jsem,ze to někdy řeknu,ale zlata česká pošta!!!tohle už proste nikdy.
    (0) (0)You have already voted this
  7. Reagovat
    Pavel Komárek 29.6.2021 v 11:36

    katastrofa – souhlas
    komunikace hruza, dovolat sem jim, to se skoro neda
    vsechno jim trva brutalne dlouho a neda se vlastne zjistit proc

    NIKDY si je nevybirejte, radeji volte DHL

    Budeme rádi za váš komentář. Pište prosím slušně a s přidanou hodnotou. Komentáře schvaluje správce.


Komentáře / diskuse / hodnocení

Celkové hodnocení

GDPR: Jsme správci osobních údajů a chráníme je v souladu se zákonem 101/2000 Sb., O ochraně osobních údajů a s principy obsaženými ve směrnici EU č. 95/46/EC. Po odeslání komentáře zpracováváme tyto údaje - jméno, e-mail a IP adresu. E-mail používáme pro odeslání informační zprávy, že vám někdo odpověděl na dotaz. Pro jiné účely jej nevyužíváme. IP adresu sledujeme z důvodu ochrany před spamem. Pro odstranění údajů nás kontaktujte na info@recenzer.cz