Určitě už jste někdy slyšeli o opravdovém specialistovi na elektro, který nabízí pestrý sortiment a hýčká si své stálé i nové zákazníky. Datart.cz patří k předním maloobchodním prodejcům, kteří se zaměřují výhradně na spotřební elektroniku.

Hodnocení: Český obchod s elektronikou, patří mezi největší u nás. Vlastní e-shop Datart.cz a přes 100 kamenných poboček v Česku a na Slovensku. Snaží se držet servis na vysoké úrovni. Hlavně můžeme vypíchnout kvalitní dopravu spotřebičů až domů. Včetně jejich instalace. S názvem DATART Doprava.
KLADY
  • oceňuji možnost profi instalace spotřebiče
  • rychlost dodání zboží na prodejnu
  • přehlednost a dostupnost sortimentu
  • osobní kontakt s prodejcem a jejich kvalifikované doporučení nebo rady

ZÁPORY
  • některý sortiment je o dost předražený proti jiným obchodům

Přejít do e-shopu

Představení obchodníka

Vzhledem k tomu, že Datart.cz působí na českém i slovenském trhu od roku 1990 (více o historii tady), může se pochlubit opravdu bohatým portfoliem zákazníků, kteří se rádi vracejí. V prosinci 2005 se stal úplně prvním maloobchodním řetězcem, který umožnil svým zákazníkům nakupovat ve svém vlastním e-shopu a přitom i nadále poskytovat většinu služeb zdarma.

1x1.trans - Datart

Prodejna Datart

zpět k obsahu ↑

Přehled sortimentu

Někomu by se mohlo zdát, že když je to obchod zaměřený na elektro, tak bude nabídka skromná, což je ovšem omyl. Obchod nabízí opravdu bohatý sortiment od televizí, přes foto, kamery, telefony či výpočetní techniku, až k malým spotřebičům jako jsou kuchyňské roboty, rýžovary atd., a také velkým spotřebičům v podobě sušiček prádla, ledniček, myček nádobí, praček a mnoho dalších např. (klimatizace, sáčky do vysavače, handsfree, sterilizátory).

zpět k obsahu ↑

Služby a ostatní

Datart.cz má 111 prodejen, z nichž je 95 v České republice a 16 jich je na Slovensku. O všechny výrobky, jejich zanesení do nabídky, výběr, prodej atd. se stará školený personál. Mezi služby patří pojištění mobilních výrobků, záruka vrácení zboží, odborná instalace (sporáky), možnost osobního vyzvednutí nebo dovoz zvoleným druhem dopravy a konečně také základní instalace spotřebičů. Potěší odvoz a ekologická likvidace vysloužilého spotřebiče, komfortní záruční servis, možnost nakupovat na splátky, různé finanční služby a dárkové karty.

Datart Referee Challenge: Pokutové kopy

zpět k obsahu ↑

Slevový kupon

zpět k obsahu ↑

Doprava

Obchod využívá tyto dopravce:

zpět k obsahu ↑

Platební možnosti

  • Platební Karta
  • Dobírka
  • ePlatby
  • Mojeplatba
  • Platba 24
  • iBOD
zpět k obsahu ↑

Prodejny

Datart prodejny v Praze

  • Arkády Pankrác – Na Pankráci 86, 140 00 Praha 4
  • Centrum Chodov – Roztylská 2321/19, 148 00 Praha 4
  • Zličín, Avion – Skandinávská 23, 155 00 Praha 5
  • Anděl, Nový Smíchov – Plzeňská 8, 150 00 Praha 5
  • Galerie Harfa – Českomoravská 15, 190 00 Praha 9
  • Centrum Černý Most – Chlumecká 765/5, 198 19 Praha 9
  • Eden – U Slávie 1527, 100 00 Praha 10

Datart prodejny v dalších městech

  • Centro – 3.května 1170, 763 02 Zlín 4
  • Nisa – České Mládeže 456, 460 03 Liberec
  • Olympia – Olomoucká 90, 777 00 Olomouc
  • Galerie Vaňkovka – Ve Vaňkovce 1, 619 00 Brno
  • Avion – Rudná 114/3114, 700 30 Ostrava – Zábřeh
  • Mercury – Nádražní ulice 1759, 370 01 České Budějovice
  • Masarykovo náměstí – Masarykovo náměstí 68, 586 01 Jihlava
  • Rokycanská, OC Plzeň – Rokycanská 1424/128, 301 00 Plzeň

Více informací naleznete zde

zpět k obsahu ↑

Kariéra

  • Volné pozice v Datartu najdete zde nebo na portálu práce tady.
zpět k obsahu ↑

Kontakt

zpět k obsahu ↑

Hodnocení

9 Hodnocení
Váš elektro specialista

9Naše hodnocení
Přehlednost obchodu
9
Jednání se zákazníkem
9
Kvalita sortimentu
9
7.4Hodnocení uživatelů
Přehlednost obchodu
8
Jednání se zákazníkem
7.1
Kvalita sortimentu
7.3
KLADY
  • oceňuji možnost profi instalace spotřebiče
  • rychlost dodání zboží na prodejnu
  • přehlednost a dostupnost sortimentu
  • skvělý zákaznický servis
ZÁPORY
  • některý sortiment je o dost předražený proti jiným obchodům
Napsat hodnocení  |  Přečíst hodnocení a komentáře

70 komentářů
Zobrazit vše Nejpřínosnější Nejlepší Nejhorší Napsat hodnocení
  1. Reagovat
    Anna 4.5.2022 v 14:45
    1
    Přehlednost obchodu
    40
    Jednání se zákazníkem
    20
    Kvalita sortimentu
    0

    Reklamace

    ZÁPORY: Půldenní komunikace přes E-mail,kvůli reklamaci zboží Všechno se velmi vleče Vyřešeno k nespokojenosti mé, po telefonické urgenci "Děkuji za pochopení a přizpůsobení požadavků " Celková nespokojenost s jednáním při reklamaci Raději si zboží zakoupím jinde ale ke své spokojenosti Poškozené zboží z výroby
    (0) (0)You have already voted this
  2. Reagovat
    Pepa 9.4.2022 v 11:25
    5
    Přehlednost obchodu
    100
    Jednání se zákazníkem
    100
    Kvalita sortimentu
    100

    Rychlost dodání.

    KLADY: velký výběr zboží kvalita zboží přehledný web příznivé ceny
    (0) (0)You have already voted this
  3. Reagovat
    Markéta 20.3.2022 v 21:53
    5
    Přehlednost obchodu
    100
    Jednání se zákazníkem
    100
    Kvalita sortimentu
    100

    Rychlé dodání zboží.

    (0) (0)You have already voted this
  4. Reagovat
    Miroslav 18.3.2022 v 23:39
    0.65
    Přehlednost obchodu
    20
    Jednání se zákazníkem
    10
    Kvalita sortimentu
    10

    Veliká nespokojenost s kvalitou zboží, nové zboží je špinavé, jakoby opotřebované, chybové.

    ZÁPORY: Velmi nekvalitní zboží
    (0) (0)You have already voted this
  5. Reagovat
    Lucy 16.3.2022 v 22:13

    Kvalitní zboží za docela dobrou cenu.

  6. Reagovat
    Jan 7.3.2022 v 12:52
    5
    Přehlednost obchodu
    100
    Jednání se zákazníkem
    100
    Kvalita sortimentu
    100

    Nakupuji tady docela často elektroniku a zatím jsem neměl s tímto e-shopem/obchodem žádný problém.

    (0) (0)You have already voted this
  7. Reagovat
    Věra 23.2.2022 v 14:16

    Jsem spokojená s nákupem.

  8. Reagovat
    David 10.2.2022 v 17:32

    Nejlepší eshop s elektrem, protože mají daleko levnější ceny než u konkurence.

  9. Reagovat
    Eva 31.1.2022 v 10:24
    2
    Přehlednost obchodu
    70
    Jednání se zákazníkem
    0
    Kvalita sortimentu
    50

    Hodnocení prodejny

    ZÁPORY: Prodejny už nefungují jako prodejny,ale pouze jako výdejní prostery. V jednom dni jsem navštívila 2 prodejny ve Zlíně a jako zákazníka mně ignorovali. Pouze prstem ukázali,kde zboží najdu a tím jakakoliv komunikace skončila. Obě prodejny byly v té době prázdné,bez dalších zákazníků. Prodavači tam byli minimálně tři. Dříve to tam fungovalo úplně jinak a to byla prodejna plná zákazníků. Jiná paní mi dokonce říkala,že u pokladny stála přehlížená 10 minut,nakonec zboží vrátila a odešla. Do téhle prodejny již nikdy více a to ani přes internet.
    (0) (1)You have already voted this
  10. Reagovat
    Jana Pokorná 28.12.2021 v 19:26
    0.65
    Přehlednost obchodu
    20
    Jednání se zákazníkem
    10
    Kvalita sortimentu
    10

    Přesto, že jsem prodejce několikrát zdvořile žádala, aby faktura nebyla vložena přímo do zásilky z důvodu obdarování blízkého člověka na Vánoce, a byla zaslána pouze elektronicky, přesto zcela lhostejně faktura vložena byla. Společnost DATART jasně demonstruje, že k zákazníkovi přistupuje spíše jako k plevelu či smradu, jehož peníze sice rádi vysají z jeho peněženky, ale jehož přání potěšit své blízké na Vánoce pro ně zjevně představuje neuvěřitelnou zátěž. Kvalita zákaznického servisu veksláka na bleším trhu několikanásobně převyšuje “zákaznický servis” společnosti DATART. Ani svému největšímu nepříteli nemohu tuto společnost doporučit. Buďte velmi obezřetní pří nákupu u těchto novodobých veksláků a nevěřte jejich líbivé reklamě a marketingu.

    KLADY: Zboží bylo k mému překvapení opravdu doručeno a peníze tak nebyly zpronevěřeny.
    (0) (0)You have already voted this
  11. Reagovat
    Eva 12.12.2021 v 10:43

    Mám bohužel nadstandartně špatnou zkušenost s Datartem i se službou prémiová doprava.
    Objednala jsem si lednici v ceně přes 7000 a musela jsem na místě zaplatit  9000 tisíc.
    Reklamovala jsem na telefonu, který je uvedený na objednávce, kde mi bylo řečeno, že mi přeplatek vrátí, následně jsem ale dostala e-mail od paní Lucie Skulínkové, kde mi píše, že v době objednání byla cena chladničky jiná. To je lež, ještě jsem se při telefonické objednávce ujišťovala, že bude za cenu, která je na internetu.
    Kromě toho bylo v prémiové dopravě objednáno, že bude lednice nejen vynesena, ale pánové i předělají dvířka. Po půl hodině snažení mi pán od dopravců řekl, že to bohužel nedá, že nemá vrtačku.
    Taková služba je víc než na velmi špatné hodnocení.

  12. Reagovat
    Michal 13.11.2021 v 23:25
    4.8
    Přehlednost obchodu
    90
    Jednání se zákazníkem
    100
    Kvalita sortimentu
    100

    Já mám s Datartem nejlepší zkušenost. Potřeboval jsem poradit s výběrem notebooku a prodavač mi vše vysvětlil.

    (0) (0)You have already voted this
  13. Reagovat
    franz 6.9.2021 v 14:25
    3.5
    Přehlednost obchodu
    100
    Jednání se zákazníkem
    100
    Kvalita sortimentu
    10

    Vážení,
    píši jak Vám slíbil.
    Prosím, minulá hodnocení, komentáře vymažte.
    Došlo k nedorozumění.
    Vyřešili jsme.
    Chladničku s mrazákem jsem si ponechal.
    Kvalitu sortimentu nemohu hodnotit, teprve koupil.
    Děkuji Vám.
    f.

    (0) (0)You have already voted this
  14. Reagovat
    Vítek 1.9.2021 v 12:53
    2.5
    Přehlednost obchodu
    80
    Jednání se zákazníkem
    20
    Kvalita sortimentu
    50

    Nechal jsem nalepit folii na telefon na Černém mostě, pod folii plno prachu! Chtějí zaplatit 99kč za přelepení, za to, že to nalepili špatně… nejde o stovku ale o princip… už nikdy a nedoporučuji, navíc jednání hrůza!

    (0) (0)You have already voted this
    • Reagovat
      Jan 15.12.2021 v 0:29

      Dobrý den,
      u folie je doživotní garance, tzn přelepení za 99,- Kč. Každopádně situace se dá řešit v rámci 2 dnů zdarma, jako chybně nalepené (přeci jen ne všechno se vždy podaří, a prach pod fólií nemusí být vidět hned po instalaci). Prodejci na tuto skutečnost předem upozorňují stejně tak jako na již zmíněné přelepení.
      Pokud jste tuto informaci nedostal, předem se omlouváme, budeme ji nadále řešit.
      S pozdravem
      Honza – Datart

  15. Reagovat
    Standa 30.8.2021 v 12:36
    5
    Přehlednost obchodu
    100
    Jednání se zákazníkem
    100
    Kvalita sortimentu
    100

    Spolehlivost

    KLADY: jsem spokojený
    (0) (0)You have already voted this
  16. Reagovat
    Martin 16.8.2021 v 21:35

    Koupil jsem si na jejich e-shopu pračku LG a objednávka dorazila bez problémů.

  17. Reagovat
    Kamila Kičveš 10.8.2021 v 19:30
    5
    Přehlednost obchodu
    100
    Jednání se zákazníkem
    100
    Kvalita sortimentu
    100

    Dnes jsem se setkala s poplatkem u společnosti DATART, který by v klidu konkuroval nejabsurdnějším bankovním poplatkům. A vysvětlení proč poplatek vznikl, mi už hlava nebere vůbec.
    Při objednávce po internetu je Vám nabídnuto doručení poštou, PPL nebo vyzvednutí na pobočce. V dalším kroku jste vyzvání pro výběr způsobu úhrady: bankovním převodem, kartou po internetu nebo hotově či kartou při vyzvednutí na pobočce. Při volbě „hotovostní platby na pobočce při vyzvednutí“ Vám to naúčtuje poplatek 39 korun. Na pobočce poplatek vysvětlují následovně: „to je proto, že někteří lidé si objednají po internetu a pak si to nevyzvednou“ … Zamyslel se vůbec někdo, že poplatek hradí za nespolehlivého klienta ten, který si přijde objednané zboží řádně vyzvednout? A co pak důchodci, kteří ne vždy mají možnost zřídit si bankovní konta, 40 Kč je pro ně opravdu hodně s jejich dnešním důchodem, proč by si pak měli jít zboží vyzvednout!!!

    Osobně jsem dlouhodobým klientem obchodu DATART a s přistupem a službami jsem naprosto spokojená.

    KLADY: až na ten nesmyslný poplatek a absurdnější vysvětleni jsem řetězci stále nakloněna kladně.
    (0) (0)You have already voted this
    • Reagovat
      Jan 15.12.2021 v 0:23

      Dobrý den,
      bohužel tento poplatek byl zaveden kvůli nespolehlivým zákazníkům, kteří si objednané zboží nevyzvednou. Tímhle přístupem se posílá zboží zpět na centrálu aby bylo připraveno k expedici pro jiného zákazníka, takže firma hradí dvakrát náklady na cestu tam a zpět. Další důvod je, že pokud si zákazník něco objedná a nevyzvedne, zbytečně blokoval termín pro zákazníka jako jste třeba Vy. Každopádně poplatku je možné “předejít” a to tím, zaplatit zboží předem, nebo případně zakoupit nebo objednat rovnou na pobočce. Chápeme, že pro spolehlivé zákazníky je to 39 ,- Kč navíc, ale předchází se tak nepříjemným situacím a snažíme se zkvalitnit naše služby.
      S pozdravem
      Honza – Datart

  18. Reagovat
    Sandy 7.8.2021 v 19:48
    4.65
    Přehlednost obchodu
    90
    Jednání se zákazníkem
    90
    Kvalita sortimentu
    100

    Na bílou elektroniku je to jednička. Pravidelně jsem objednávala spotřebiče. Ochotně dovezli až do bytu, nainstalovali a zprovoznili.

    (1) (0)You have already voted this
  19. Reagovat
    Dan 17.7.2021 v 13:01
    5
    Přehlednost obchodu
    100
    Jednání se zákazníkem
    100
    Kvalita sortimentu
    100

    Odešla mi pračka, tak jsem si objednal novou přes jejich web. Zboží mi dorazilo v pořádku a rychle.

    KLADY: rychlost kvalita zboží ceny
    (1) (0)You have already voted this
  20. Reagovat
    Radim 9.7.2021 v 13:42
    4.65
    Přehlednost obchodu
    90
    Jednání se zákazníkem
    100
    Kvalita sortimentu
    90

    Nejlepší ta jejich doprava, kdy donesou, rozbalí a odvezou krabice.

    KLADY: doprava skvělá
    (1) (0)You have already voted this
1 2 3 4

    Budeme rádi za váš komentář. Pište prosím slušně a s přidanou hodnotou. Komentáře schvaluje správce.


Komentáře / diskuse / hodnocení

Celkové hodnocení

GDPR: Jsme správci osobních údajů a chráníme je v souladu se zákonem 101/2000 Sb., O ochraně osobních údajů a s principy obsaženými ve směrnici EU č. 95/46/EC. Po odeslání komentáře zpracováváme tyto údaje - jméno, e-mail a IP adresu. E-mail používáme pro odeslání informační zprávy, že vám někdo odpověděl na dotaz. Pro jiné účely jej nevyužíváme. IP adresu sledujeme z důvodu ochrany před spamem. Pro odstranění údajů nás kontaktujte na info@recenzer.cz