Cena / kvalita

Whirlpool AWS 63013

Pračka Whirlpool AWS 63013 patří mezi tzv. SLIM pračky, které se hodí všude tam, kde nemáte dostatek místa pro spotřebič v klasické velikosti, do hloubky má totiž pouhých 45 centimetrů, takže je dokonalou volbou do malých koupelen, případně k zabudování do kuchyňské linky. Přestože je to menší verze, kapacita bubnu je i tak 6 kg prádla. Přes perfektní výbavu je pračka cenově dostupná pro široké spektrum veřejnosti.

Inteligentní systém v podobě šestého smyslu se stará o šetrné zacházení s prádlem. Spotřebič patří do nejúspornější energetické třídy A+++, díky čemuž je nejen maximálně šetrná k vaší peněžence, ale také vůči životnímu prostředí. Násypka na prášek dostala antibakteriální vrstvu, takže se v ní nebudou tvořit bakterie či pachy.

Při praní dosahuje Whirlpool AWS 63013 hlučnosti 59 dB, zatímco v průběhu odstřeďování je to 74 dB. Po celou dobu, kdy pračka pere, dochází ke kontrole prádla, takže má pračka možnost dosáhnout optimálního výkonu, tím se dá hravě uspořit až 50 % energie.

Zjistit nejvýhodnější cenu

Vybavení a funkce

Whirlpool AWS 63013 disponuje celkově 18 různými programy, včetně velmi rychlého 15 minutového praní, které zajistí velkou úsporu času. Ecomonitor vás informuje o aktuální spotřebě, ta se odvíjí od navoleného programu a zároveň dává pozor na co nejnižší spotřebu. Pračce nechybí ochrana proti přetečení, vyrovnání obsahu a také protipěnový systém, ten zajistí bezpečný a zcela bezproblémový chod pračky.

Ostatně k tomu přispívá také funkce Colours 15 a různé programy s technologií 6. smyslu zaměřující se na péči o barvy i unikátní tzv. asymetrické otáčení bubnu, jejichž zásluhou je zajištěna dlouhodobá ochrana barev a šetrná péče o veškeré tkaniny a to i při nízkých teplotách (při 15°C je prádlo vyprané stejně jako při 40°C).

Mezi programy najdete třeba program na tmavé, bílé či světlé prádlo, také pro jemné prádlo nebo již zmiňovaný rychlý program, který pere pouhých 15 minut. Program Intenzivní máchání používá větší množství vody, a značně prodlužuje závěrečné (poslední) máchání.

To je skvělé, zejména pokud perete dětské prádlo, protože děti mají pokožku jemnou a velmi citlivou, případně se jedná o prádlo pro alergiky či jedince s citlivou kůží. Tímto způsobem je zajištěno, že v prádle nezůstane ani ten nejmenší zbyteček pracího prášku.

Parametry

Výrobce: Whirlpool
Zařazení: pračka s předním plněním
Max. náplň: 6 kg
Hlučnost: 59 dB
Hlučnost při odstřeďování: 74 dB
Počet otáček: 1 000
Hmotnost: 61 kg
Počet programů: 18
Energetická třída: A+++
Příkon: 2.3 W
Spotřeba el. energie: 147 kWh
Šířka: 59.5 cm
Hloubka: 45 cm
Výška: 84.5 cm
Objem bubnu: 40 l

Fotografie

Zajímají vás detaily, tak si přečtěte návod – Návod – Whirlpool AWS 63013

Závěrečné hodnocení

9 Celkové hodnocení
Elegantní úzká pračka

Říká se, že co je malé, to je hezké, což u této pračky rozhodně platí. Tahle malá šikulka, se vtěsná do malých prostorů a přitom vypere tolik prádla jako pračka běžné velikosti. Je velmi tichá, dobře a rychle pere, snadno se obsluhuje a má bohatou programovou nabídku. Pokud máte omezený prostor nebo nejste příliš nároční a stačí vám malý pomocník za přijatelnou cenu, pak je Whirlpool AWS 63013 jasná volba. My jsme se tímto spotřebičem dostatečně zabývali a za nás rozhodně palec nahoru. Můžeme konstatovat, že nás pračka nadchla stejně jako třeba Whirlpool AWO/C 6304, jejíž recenzi tu také najdete.

9Naše hodnocení
Design
9
Ovládání
9
Údržba
9.5
9.4Hodnocení čtenářů
Design
8.6
Ovládání
10
Údržba
9.6
Klady
  • přehledné ovládání
  • tichý chod
  • úsporná
  • dostatečný počet programů
  • výhodná cen
Zápory
  • kratší přívodní hadice
  • tlačítko spuštění pračky jde někdy špatně stisknout
Přidat komentář  |  Přečíst hodnocení a komentáře

Další informace o pračce najdete na stránce výrobce Whirlpool tady.

Nejprodávanější pračky

Podobné články, co by vás mohly zajímat

Kateřina Horáková

Kateřina Horáková

Práce s texty je nejen mou profesí, ale zároveň celoživotním koníčkem. Je to má vášeň stejně jako kvalitní čokoláda. Mám ráda výzvy a baví mě hrát si se slovy tak, aby byl výsledek dokonalý a přesně podle představ klienta. Mám více než 25 let praxe. Kromě toho moc ráda vařím i peču, vymýšlím recepty a stále zkouším něco nového. Ve volném čase si ráda přečtu dobrou knihu, tvořím videa a věnuji se své malé domácí ZOO.

Více o nás a jak články vytváříme | Spolupráce a kontakt

4 komentářů
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Přidat komentář
  1. Mám Whirlpool AWS 63013 také a zatím funguje dobře a neměli jsme s ní za ty cca 3 roky co jí máme žádné potíže, tak doufám, že to tak bude i nadále. Nevíte, jaká by se k ní hodila sušička?

  2. 4.8
    Design
    100
    Ovládání
    100
    Údržba
    90

    Po dvou letech a 3 měsících přestala pračka
    odčerpávat vodu , odešlo zřejmě čerpadlo
    Pro krátkou použitelnost NEBRAT.
    NESPOKOJENOST.

    Klady: hodně programů
    Zápory: krátká doba použití
    Přínosný(0) Nepomohl(0)You have already voted this
  3. 2,5 roku prala dobře. Pak z ničeho nic odešel programátor. Cena nového s prací cca 4000. Tak to ani náhodou. NEBRAT.

  4. 4.65
    Design
    80
    Ovládání
    100
    Údržba
    100

    Pračka nabízí hodně programů, na to jak je levná. Se značkou Whirlpool mám dobré zkušenosti, tak jsem si i novou koupil od tohoto výrobce. Prádlo je téměř suché, záleží ale na volbě programu a náplni pračky.

    Klady: výběr programů
    Zápory: hlučnější při odstřeďování
    Přínosný(0) Nepomohl(1)You have already voted this

Přidat komentář

Celkové hodnocení

Recenzer
Logo