Whirlpool AWE 50510

Whirlpool AWE 50510 je vrchem plněná pračka s kapacitou bubnu až pro 5 kg prádla. To hlavní, co u ní uvítáme je maximální úspora místa i elektrické energie, a také atraktivní cena. Díky tomu, že je široká pouhých 40 centimetrů, můžete jí hravě umístit i do těch nejmenších panelákových bytů. Jen musíte počítat s místem nad pračkou, aby šlo otevřít její víko pro naplnění bubnu a zároveň i vyndání prádla.

Pračka je vhodná pro páry i rodiny s dětmi, ostatně 5 kg špinavého prádla není zrovna málo. K největším výhodám patří bezesporu energetická úspornost díky zařazení do energetické třídy A++, která je vysoce úsporná. Kapacita jde ruku v ruce se špičkovým výkonem. Prádlo je po vyndání perfektně čisté, jen lehce pomačkané a vlhkost je pouhých 62 %.

V neposlední řadě šetří i vodu díky technologii FuzzyLogic, ta reaguje na množství prádla v bubnu, čemuž přizpůsobuje právě spotřebu vody, takže se dá prát s napůl plným bubnem a přitom ještě ušetřit. Whirlpool AWE 50510 nepatří zrovna k nejtišším, neboť při praní je hlučnost až 59 dB, zatímco odstřeďování jede maximálně na 1 000 otáček za minutu při hlučnosti 76 dB.

Zjistit nejvýhodnější cenu

Vybavení a funkce

Pračka Whirlpool AWE 50510 disponuje celkem 18 pracími programy, mezi kterými nechybí třeba speciální program pro džíny, šetrný program ruční praní nebo rychlý program 15 minutového praní. Inteligentní senzorová technologie Fuzzy Logic umí poznat, kolik prádla bylo vloženo do bubnu a podle toho pak nastaví spotřebu vody, pracího prostředku i délku každého konkrétního pracího cyklu.

Pro nově zakoupené oblečení, které stačí jen přeprat, aby se dalo nosit, stačí použít 15 minutový krátký program, ten je vhodný i pro krátkodobě nošené kousky oblečení.

Kratší 60 minutový program na 40°C je dobrý pro krátké přeprání jen trochu zašpiněného smíšeného prádla. Program ruční praní použijte na ty svršky, u nichž je uvedena značka doporučující ruční praní. Praní džínů zase ulehčí program Jeans.

Nechybí také program Intenzivní máchání, jehož nastavením dochází k využití většího množství vody, čímž se prodlouží i konečné máchání. Ovšem má to tu výhodu, že se nemusíte bát zůstatku ani toho sebemenšího množství pracích prostředků na tkaninách, což uvítáte, zejména pokud máte doma alergika, malé dítě, které má jemnou dětskou pokožku nebo člověka s citlivou pletí.

Eco kulička je v podstatě něco jako zátka, která v průběhu pracího cyklu zamezuje tomu, aby unikal prací prášek, díky tomu je využit do posledního zbytečku. Jakmile skončí praní, zátka se odsouvá dolů a odtok vody jede naplno.

Parametry

Výrobce: Whirlpool
Zařazení: pračka s horním plněním
Max. náplň: 5 kg
Hlučnost: 59 dB
Hlučnost při odstřeďování: 76 dB
Počet otáček: 1 000
Hmotnost: 58 kg
Počet programů: 18
Energetická třída: A++
Příkon: 2.3 W
Spotřeba el. energie: 148 kWh
Šířka: 40 cm
Hloubka: 60 cm
Výška: 90 cm
Objem bubnu: 42 l

Fotografie

Zajímají vás detaily, tak si přečtěte návod – Návod – Whirlpool AWE 50510

Závěrečné hodnocení

7.5 Celkové hodnocení
Slušná kvalita za nízkou cenu

Pračky plněné vrchem sice v dnešní době nejsou úplně nejvíce populární, ale i tak patří k hojně vyhledávanému zboží. Často si své místo nachází v panelových domech, ale také na chatách či chalupách, pokud je tam samozřejmě přívod vody a elektřiny. Zabírají málo místa, dobře perou, a když s nimi dobře zacházíte, vydrží dlouho. Pokud máme pračku Whirlpool AWE 50510 zhodnotit, pak je dobré říci, že se snadno zapojuje, má jednoduché a velmi přehledné ovládání, vyniká kvalitou, která je přímo úměrná ceně. Díky tomu, že je úzká, snadno jí vmáčknete do miniaturního prostoru panelového bytu. Do menších prostorů se hodí také Whirlpool AWS 63013, která je v tzv. SLIM provedení.

7.5Naše hodnocení
Design
7
Ovládání
8
Údržba
8
2.5Hodnocení čtenářů
Design
2.6
Ovládání
2.3
Údržba
2.6
Klady
  • snadné zapojení
  • odložené praní
  • nízká cena
Zápory
  • komponenty méně kvalitní
  • hlučnější
  • design
Přidat komentář  |  Přečíst hodnocení a komentáře

Další informace čtěte přímo u výrobce

Nejprodávanější pračky

Podobné články, co by vás mohly zajímat

Kateřina Horáková

Kateřina Horáková

Práce s texty je nejen mou profesí, ale zároveň celoživotním koníčkem. Je to má vášeň stejně jako kvalitní čokoláda. Mám ráda výzvy a baví mě hrát si se slovy tak, aby byl výsledek dokonalý a přesně podle představ klienta. Mám více než 25 let praxe. Kromě toho moc ráda vařím i peču, vymýšlím recepty a stále zkouším něco nového. Ve volném čase si ráda přečtu dobrou knihu, tvořím videa a věnuji se své malé domácí ZOO.

Více o nás a jak články vytváříme | Spolupráce a kontakt

6 komentářů
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Přidat komentář
  1. 3
    Design
    60
    Ovládání
    60
    Údržba
    60

    S praním jsem spokojená, ale po 3 letech začalo rezavět víko.

    Klady: Množství programů, tichý chod
    Zápory: Nekvalitní povrch
    Přínosný(0) Nepomohl(0)You have already voted this
  2. sice prala 2x až 3 x týdně ale po 4 letech rezavé víko a odešlo splachování aviváže
    Oprava předpoklad 4,5-5 tis nerentabilní!!!

  3. Horní víko po 4 letech zrezavělo a po dalším roce začaly odpadávat kusy rezavého plechu. Každé praní čekám, kdy víko odpadne. Též rezaví i boční stěny pračky. Nové víko stojí cca polovinu ceny pračky…. Pere dobře, ale stydíte se za ní…..

  4. Reply
    Ježková Libuše 18.12.2018 v 13:48
    0.65
    Design
    20
    Ovládání
    10
    Údržba
    10

    Nevím, kam to mám napsat, ale potřebovala bych poradit, na jaký program mám prát. Je tam hodně symbolů, ale já prakticky využívám jen praní na 40 a 60 stupňů, zapnula jsem to na 40 stupňů, ale prádlo se pralo krátce, hodně krátce a taky se pořádně nevypralo. Poradíte, jak nastavit program co nejlépe? Děkuji a omlouvám se. Tuto značku nemá nikdo v okolí, my jsme už starší senioři a potřebovali bychom poradit? Poradíte? Děkuji. Libuše Ježková

    Klady: ještě nevím
    Zápory: špatný návod - je tam tolik Nevím který si vybrat, poradíte? Mám tu pračku novou
    Přínosný(0) Nepomohl(7)You have already voted this
  5. Reply
    Hana Šimečková 1.3.2018 v 23:18
    0.15
    Design
    0
    Ovládání
    0
    Údržba
    10

    Katastrofa. Za 5 let tři velké opravy a zcela zrezivělé vrchní víko.

    Klady: žádné
    Zápory: vysoká poruchovost, plechové vrchní víko, ze kterého odprýskává bílý potah
    Přínosný(2) Nepomohl(0)You have already voted this
  6. Malá, levná ale nekvalitní povrchová úprava.

Přidat komentář

Celkové hodnocení

Recenzer
Logo