ETA Grano 2139 90000

Mezi velmi oblíbené rýžovary na trhu se v posledních letech zařadil také výrobek českého výrobce ETA, jedná se o model ETA Grano 2139 90000. Tento rýžovar disponuje kapacitou na 0,75 kg syrové rýže a velmi jednoduchým ovládáním. Jeho příkon činí 400 W, což je vzhledem k jeho kapacitě naprosto ideální.

Zjistit nejvýhodnější cenu

Design

Po vybalení z krabice nás zaujal velmi líbivý, možná až roztomilý design výrobku s tradičními tvary, takže se bude hodit do většiny kuchyní. Jeho nerezový povrch je velmi módní a celkový dojem z výrobku nekazí ani manuální ovládání ve formě knoflíku. Kromě ovládacího knoflíku jsou na přední straně výrobku také dvě diody, z nichž jedna má signalizovat, že se rýže vaří a druhá, že přístroj udržuje teplotu hotové rýže.

Funkce a příslušenství

Kromě výše zmíněné funkce keep warm, tedy udržování teploty po dovaření je přístroj velmi oblíbený pro svůj zcela automatický provoz. Stačí tedy jen nasypat rýži a nalít vodu a můžete se těšit na výbornou rýži. Zajímavostí je pak jistě odnímatelný kabel, díky čemuž se hrnec lépe skladuje třeba ve skříni.

Bezpečnost

Samozřejmě ani Eta u svých rýžovarů na bezpečnost uživatele nezapomíná. U výrobku Grano 2139 90000 je naprosto skvělé, že je povrch výrobku izolovaný, a i když se tak přístroje za provozu dotknete i mimo jeho ergonomické uši nepopálíte se!

Skvělá je také bezpečnostní pojistka proti provozu naprázdno bez vložené nádoby či ochrana proti vyvaření vody, aby se přístroj nepoškodil. Nechybí ani protiskluzová úprava nožiček.

Náš test

Vaření rýže v rýžovaru ETA Grano 2139 90000 je opravdu velmi jednoduché, protože jen pokrm nadávkujete a o vše se již přístroj sám postará. Ve výsledku jsme dostali chuťově výbornou rýži. Překvapila nás skutečnost, že se nám rýže trochu přichytila na dně, ale s tím si poradila obyčejná silikonová stěrka.

Příště bychom zkusili přidat trochu tuku. Podle přiloženého návodu je v rýžovaru možné připravit také luštěniny, polévky nebo cereálie. Samostatné programy však pro toto vaření chybí a je tak nutné tyto pokrmy při přípravě hlídat, což není problém díky skleněné průhledné poklici. Mírným zklamáním je však nutnost umývat nádobu ručně, protože není vhodná do myčky nádobí.

Parametry

Výrobce: ETA
Objem: 1 l
Příkon: 400 W
Max. váha rýže: 0.75 kg
Hmotnost: 2.06 kg
Odložený start: ne
Časovač: ne
Automatické vaření: ano
Udržování teploty: ano

Fotografie

ETA Grano 2139 90000

ETA Grano 2139 90000

Vývoj ceny

Závěrečné hodnocení

9 Celkové hodnocení
S rýžovarem připravíte jídlo pro celou rodinu

Za nás patří rýžovar ETA Grano 2139 90000 mezi velmi praktické kousky, které se hodí i ke každodennímu použití. Bezpečnostní prvky jsou u tohoto rýžovaru na vysoké úrovni a ovládání velmi jednoduché, takže si rýži zvládnou připravit i Vaše děti, když se vrátí ze školy a Vy jste ještě v práci. Uvařená rýže chutná velice dobře a jedná se o zdravý způsob vaření!

9Naše hodnocení
Design
9.5
Ovládání
9
Údržba
9
8Hodnocení čtenářů
Design
9
Ovládání
10
Údržba
5
Klady
  • hezký design
  • dobrá cena
Přidat komentář  |  Přečíst hodnocení a komentáře

Nejprodávanější rýžovary

Podobné články, co by vás mohly zajímat

Kateřina Horáková

Kateřina Horáková

Práce s texty je nejen mou profesí, ale zároveň celoživotním koníčkem. Je to má vášeň stejně jako kvalitní čokoláda. Mám ráda výzvy a baví mě hrát si se slovy tak, aby byl výsledek dokonalý a přesně podle představ klienta. Mám více než 25 let praxe. Kromě toho moc ráda vařím i peču, vymýšlím recepty a stále zkouším něco nového. Ve volném čase si ráda přečtu dobrou knihu, tvořím videa a věnuji se své malé domácí ZOO.

Více o nás a jak články vytváříme | Spolupráce a kontakt

1 komentář
  1. 4
    Design
    90
    Ovládání
    100
    Údržba
    50

    Uz ne,zklamani na ne care.Pripaluje,pozde vypina,zkusil jsem nekolik druhu ryze,stale stejne.

    Klady: Hezky design,skladnost.
    Zápory: Pozde vypina,pripaluje ryzi,nejen na dne,ale i po obvodu,nikdy vic.
    Přínosný(0) Nepomohl(0)You have already voted this

Přidat komentář

Celkové hodnocení

Recenzer
Logo