ETA Raggio 5225 90000

Dnes se nám pro naše testování dostává pod ruce robotický vysavač ETA Raggio 5225 90000, který má poměrně protikladné hodnocení od zákazníků. To nás velice překvapilo, protože značka ETA vždy patřila mezi lépe hodnocené. No co, podíváme se, jak na tom tento model doopravdy je.

Zjistit nejvýhodnější cenu

Design

Design tohoto vysavače na nás působí velmi elegantně protože má jednoduchou linii bez zbytečných ozdob a černá barva je opravdu slušivá. I logo je smysluplně umístěno, takže za nás se jedná i o ozdobu interiéru.

Funkce a příslušenství

Robotický vysavač ETA Raggio 5225 90000 je vysavač určený, jak na tvrdé podlahy, tak koberce. Zároveň pak zvládne vysávání i vytírání. Kromě toho vysavač vyniká laserovou navigací a možností nastavit si nejen čas úklidu, ale i kterou místností má s úklidem začít nebo které místnosti či zóny neuklízet. Jen pozor na to, že tato navigace z mobilní aplikace je dostupná pouze pro jeden zadaný půdorys – tedy jedno patro.

Kromě toho disponuje vysavač čidlem na znečištěná míst a jim pak věnuje více času či opakovaný úklid.
ETA Raggio 5225 90000 má tři rozdílné stupně výkonu pro různou míru znečištění, výkon si můžete nastavit přes mobilní aplikaci.

Po dokončení úklidu nebo při téměř vybité baterii se vysavač sám vrátí do nabíjecí stanice. Nabíjení do plné baterie trvá cca 5 hodin a na jedno nabití dokáže vysavač uklízet necelé dvě hodiny.

Pokud potřebuje vysavač nějakou údržbu sám vás na tuto skutečnost pomocí mobilní aplikace upozorní. Alergiky jistě potěší trojí filtrace, která vzduch od prachu spolehlivě vyčistí.

Bezpečnost

Vysavač samozřejmě disponuje čidly proti pádu ze schodů a narážení do nábytku. Vyšší přesnosti dosahuje právě díky laserové navigaci.

Náš test

Jelikož se výrobci ani prodejci nezmiňují o tom, jak si vysavač poradí třeba s chlupy, řekli jsme si, že bude nejlepší jej vyzkoušet v domácnosti, kde se zvířátka pohybují a jsou tam jak tvrdé podlahy, tak koberce. Spárování s routerem bylo poměrně náročné a chvilku nám zabralo, takže v tomto bodě má řada recenzí asi pravdu.

Na druhou stranu možnosti nastavení v aplikaci jsou opravdu bohaté. Vysavač je tedy nastaven a nabit a může jít do akce. Nejprve jsme nastavili úklid kuchyně, kde máme na podlaze dlažbu a výsledek byl opravdu dobrý, jen hlučnost nám přišla vyšší než u konkurenčních modelů.

Následně byl nastaven k úklidu obývací pokoj, kde je plovoucí podlaha, ale i koberec. Z plovoucí podlahy chlupy rychle mizely a nezůstával na povrchu ani žádný viditelný prach, s kobercem měl však vysavač problém a chlupy z něj vysát nedokázal.

Parametry

Výrobce: Eta
Zařazení: robotický vysavač 
Hmotnost: 5,5 kg
Hlučnost: 75 dB
Filtr: Hepa filtr
Typ baterie: Li-Ion
Baterie: 2600 mAh
Provedení: bezsáčkové
Objem sáčku/nádoby na prach: 0,5 l
Doba provozu: 100 min
Časovač: ano
Wifi připojení: ano
Dálkové ovládání: ano

Fotografie

eta raggio 5225 90000

ETA Raggio 5225 90000

Vývoj ceny

Závěrečné hodnocení

8 Celkové hodnocení

Vysavač není špatný, ale měl by být zařazen mezi vysavače na tvrdé podlahy. S rohy a podél stěn vysál vysavač velice dobře, čímž zase konkurenci předhání. Možnosti nastavení skrze mobilní aplikaci jsou opravdu široké a aplikace není nijak náročná. Pokud se podíváme na pořizovací cenu, tak bychom však v této cenové relaci volili asi jiný model.

8Naše hodnocení
Design
8
Ovládání
8.5
Údržba
8
7.1Hodnocení čtenářů
Design
7.8
Ovládání
6.5
Údržba
7
Klady
  • pěkný design
  • snadné ovládání
  • výdrž baterie
  • mobilní aplikace
Přidat komentář  |  Přečíst hodnocení a komentáře

Nakoupit jej můžete např. v obchodě CZC.

Nejprodávanější vysavače

Podobné články, co by vás mohly zajímat

Kateřina Horáková

Kateřina Horáková

Práce s texty je nejen mou profesí, ale zároveň celoživotním koníčkem. Je to má vášeň stejně jako kvalitní čokoláda. Mám ráda výzvy a baví mě hrát si se slovy tak, aby byl výsledek dokonalý a přesně podle představ klienta. Mám více než 25 let praxe. Kromě toho moc ráda vařím i peču, vymýšlím recepty a stále zkouším něco nového. Ve volném čase si ráda přečtu dobrou knihu, tvořím videa a věnuji se své malé domácí ZOO.

Více o nás a jak články vytváříme | Spolupráce a kontakt

6 komentářů
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Přidat komentář
  1. 0.8
    Design
    40
    Ovládání
    0
    Údržba
    10

    nefunkční aplikace nefunguje nejde vysávat

    Klady: vysává
    Zápory: aplikace efunguje!!!
    Přínosný(0) Nepomohl(0)You have already voted this
  2. 5
    Design
    100
    Ovládání
    100
    Údržba
    100

    S tímto modelem jsem spokojená. Splnil všechno co jsem očekávala od vysavače.

    Přínosný(0) Nepomohl(0)You have already voted this
  3. 1.3
    Design
    40
    Ovládání
    40
    Údržba
    0

    Vysavač pracoval výborně, ale po roce vydrž baterie sotva 5 minut a vysavač se vypne. S reklamací se Vám vysmějou, jelikož se reklamace na kapacitu baterie nevztahuje. Smutné u vysavače za 8000,-

    Klady: Vysaje co má
    Zápory: Výdrž baterie Občas zapomene aplikace nastavení a musí se vše udělat znovu
    Přínosný(1) Nepomohl(0)You have already voted this
    • Naprosto souhlasim, stejna zkusenost, prave resim. Zaruka na akumulator je pul roku, takze ETA neresi nic. Po 10 minutach vysavani je kapacita baterie na 20% (ze 100% pri zapnuti) a hleda napajeni. Baterie vydrzela cca rok, nutno tedy po roce koupit novou. U vysavace za 10.000,- toto nechcete!

  4. 4.3
    Design
    80
    Ovládání
    80
    Údržba
    100

    Robotický vysavač Eta Raggio

    Klady: Velmi dobře vysává i v rozích hlavně na tvrdém povrchu.Cena odpovídá kvalitě.
    Zápory: Bohužel občas je nutné vysavač restartovat, aplikaci znovu stáhnout a dokonce i restartovat mobil a to vždy, když začne vysavač vysávat zmateně a ne podle původního načtení všech místností.
    Přínosný(0) Nepomohl(0)You have already voted this
  5. 4.3
    Design
    100
    Ovládání
    60
    Údržba
    100

    Robotický vysavač

    Klady: Perfektně vysaje veme vše i v rohach a okolo zdi
    Zápory: Horší vítiraní malá nádobka na vodu.Nemuzu se spárovat přes aplikaci
    Přínosný(0) Nepomohl(0)You have already voted this

Přidat komentář

Celkové hodnocení

Recenzer
Logo