Výhodný

Whirlpool HSCX 70311

Whirlpool HSCX 70311 je inteligentní kondenzační sušička s tepelným čerpadlem, která nabízí kapacitu bubnu až na 7 kilogramů prádla. Malou slabinou je u tohoto modelu spotřeba elektrické energie, která činí 258 kWh, což je oproti jiným sušičkám mnohem vyšší hodnota, přestože patří do energetické třídy A+, stále to však je vcelku slušná spotřeba, oproti spotřebičům nižších tříd.

Díky tepelnému čerpadlu, je Whirlpool HSCX 70311 kombinací dokonalý sušicí výkon, který jde ruku v ruce s poměrně nízkou spotřebou energie. Motor je velmi tichý, spolehlivý a maximálně efektivní, navíc na něj výrobce poskytuje záruku až 5 let.

Jako již tradičně se hlučnost pohybuje na maximální hodnotě 65 dB, což je v podstatě běžný průměr u sušiček. Nerezový buben je maximálně šetrný k prádlu. Výhodou je i poměrně nízká váha spotřebiče, která je 47 kilogramů, takže se dá říci, že je možné se sušičkou vcelku snadno manipulovat, oproti jiným těžším modelům. Třída účinnosti kondenzace je A, což je to nejlepší.

Zjistit nejvýhodnější cenu

Vybavení a funkce

Spotřebič Whirlpool bez 6. smyslu snad ani není myslitelné, takže ano, také Whirlpool HSCX 70311 má tuto funkci, která automaticky zjistí vlhkost každé náplně vložené do bubnu a podle toho pak nastaví optimální parametry pro sušení. Dokonale vysušené prádlo zajistí také 3D proudění vzduchu, to zcela bez problémů distribuuje vzduch po celém bubnu i kolem něj, navíc šetrně zachází i s jemným a choulostivějším prádlem.

Prádlo je možné otáčet v bubnu až 12 hodin a to v krátkých intervalech, díky tomu je prádlo perfektně provětrané. To je velká výhoda zejména tehdy, kdy musíte třeba odběhnout na nákup a nemůžete vysušené prádlo vyndat ihned po dokončení sušicího cyklu. Zároveň s tím není pomačkané, krásně voní, je svěží, hladké a nejsou na něm žádné žmolky či dokonce prach.

Nechybí ani dětská pojistka, ta všechny vámi nastavené funkce během cyklu uzamkne nebo naopak zamezí, aby se spotřebič zapnul bez vašeho vědomí. Whirlpool HSCX 70311 disponuje celkem 10 programy, jako vlna, velké kusy prádla, smíšené prádlo, syntetika a také třeba jemné prádlo.

Skvělou funkcí je StreamCare, která zajišťuje osvěžení a provzdušnění prádla párou. Stejně tak je úžasná technologie Refreshing Ball zajišťující nemačkavou úpravu prádla po vysušení. Konec cyklu ohlásí zvuková signalizace a nechybí ani možnost odloženého startu a indikace plného zásobníku vody. Kondenzační zásobník má objem 5 litrů.

Parametry

Výrobce: Whirlpool
Zařazení: kondenzační sušička
Způsob umístění: volně stojící
Hlučnost: 65 dB
Tepelné čerpadlo: ano
Počet programů: 10
Spotřeba el. energie za hodinu: 2.09 kWh
Energetická třída: A+
Výška: 85.5 cm
Šířka: 59.6 cm
Hloubka: 65.9 cm
Hmotnost: 47 kg

Fotografie

Příručka

HSCX 70311 příručka ke stažení

Závěrečné hodnocení

8.5 Celkové hodnocení

Určitě vás teď zajímá náš konečný verdikt, který bude samozřejmě jen v pozitivním duchu. Co nenabízí v oblasti úspory energie, to dožene účinností kondenzace. Má bohatou nabídku nejen programů, ale zejména inovativních technologií, i když by jich klidně mohla mít více, ale zase je na tom lépe, než některé dražší modely. Pokud chcete mít srovnání, zkuste se podívat třeba na Beko DPY 8506 GXB1 nebo AEG AbsoluteCare T8DBG48WC.

Design
9
Ovládání
8.5
Údržba
8.5
Klady
  • mnoho funkcí
  • poměr cena/výkon
Zápory
  • méně úsporná
  • poměrně hlučná
  • častější čištění filtrů
Přidat komentář  |  Přečíst hodnocení a komentáře

Více o této sušičce Whirlpool najdete na stránce výrobce.

 

Nejprodávanější sušičky prádla

Podobné články, co by vás mohly zajímat

Kateřina Horáková

Kateřina Horáková

Práce s texty je nejen mou profesí, ale zároveň celoživotním koníčkem. Je to má vášeň stejně jako kvalitní čokoláda. Mám ráda výzvy a baví mě hrát si se slovy tak, aby byl výsledek dokonalý a přesně podle představ klienta. Mám více než 25 let praxe. Kromě toho moc ráda vařím i peču, vymýšlím recepty a stále zkouším něco nového. Ve volném čase si ráda přečtu dobrou knihu, tvořím videa a věnuji se své malé domácí ZOO.

Více o nás a jak články vytváříme | Spolupráce a kontakt

4 komentářů
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Přidat komentář
  1. Dobrý den , doporučíte mi prosím pračku k této sušičce . Chci postavit na sebe .

  2. Reply
    Sýkorová Eva 18.6.2018 v 17:01

    Dobry den mam otázku! Jak se čistí vnitřní filtr.

Přidat komentář

Celkové hodnocení

Recenzer
Logo