Test vysavačů

Pořízení kvalitního a hlavně spolehlivého vysavače není dnes vůbec žádný problém. Jediné, co bývá komplikací při nákupu jakéhokoliv spotřebiče je jeho umístění. Vysavač je sice poměrně malou záležitostí oproti velkým spotřebičům jako jsou sušičky prádla nebo myčky nádobí, přesto ale potřebují své místo, kam je postavíte a nebudete o ně neustále zakopávat.

Další věc, kterou si musíte uvědomit, je váha takového vysavače. Zohledněte, jestli ho nebudete muset všude přenášet přes práh, případně nosit do patra, pokud třeba bydlíte v rodinném domku a podobně.

Oblíbené značky

Z nabídky jednotlivých výrobců a široké škály modelů není problém vybrat ten nejlepší. Ostatně všichni se předhánějí, aby právě ten jejich model disponoval co nejlepšími funkcemi a vychytávkami, takže rozhodně bude z čeho vybírat. Ze značek jsou nejoblíbenější Zelmer, Kärcher, Sencor, Rowenta, ETA, Bosch, Electrolux, Samsung a Miele.

Výběr vysavače

Základní a nejdůležitější parametry, na které je potřeba se při koupi vysavače zaměřit, byly zaznamenány v článku – Jak vybrat vysavač. Je to vlastně takový jednoduchý a přehledný manuál, podle něhož si správného pomocníka na úklid podlahy vybere i úplný technický antitalent.

Jak se vám líbí náš test vysavačů?

 

 


Test vysavačů 2020

TOP produkt Rowenta RO6477EA

Rowenta RO6477EA

Pokud hledáte opravdu ideálního pomocníka na dokonalý úklid podlah v domácnosti, pak je to rozhodně Rowenta RO6477EA. ...

Uživatelské hodnocení:
10
2 Kärcher VC 3

Kärcher VC 3

Mít doma vše krásně čisté je jistě ideálem většiny z nás, jen s tou realizací to občas vázne. Pokud však máme ...

9.5
3 Electrolux EER73IGM

Electrolux EER73IGM

Hledáte akumulátorový tyčový vysavač, abyste pořád nemuseli zápasit s přívodní šňůrou, potřebovali byste přístroj, ...

9.5
Cena / kvalita 4 Dyson V8 Absolute

Dyson V8 Absolute

Potřebovali byste častěji vysávat podlahu, ale zápas s vaším těžkým vysavačem, kde vám neustále překáží kabel už vás ...

9.5
5 Sencor SVC 6000BK

Sencor SVC 6000BK

Sáčkový vysavač Sencor SVC 6000BK zaujme na první pohled dokonalým designem díky kombinaci černé a červené barvy. ...

9.5
6 Zelmer ZVC 425 HT a ZVC 427 HT

Zelmer ZVC 425 HT a ZVC 427 HT

Podlahový sáčkový vysavač Zelmer ZVC 425 HT je malý, ale velmi šikovný. Příkon je slušných 1 000 W, zatímco hlučnost ...

9.5
7 Kärcher WD 6 P Premium

Kärcher WD 6 P Premium

Víceúčelový vysavač Kärcher WD 6 P Premium disponuje maximálním příkonem 1 300 W a sacím výkonem 260 W.  Hravě si ...

9.5
8 Philips SpeedPro Max Aqua FC6904 01

Philips SpeedPro Max Aqua FC6904 01

Uklízení nás obecně příliš nebaví, tak proč s ním trávit tolik času? Je obecnou pravdou, že vlastně máme rádi uklizené ...

Uživatelské hodnocení:
9.5
Cena / kvalita 9 Rowenta RH 6751 WO

Rowenta RH 6751 WO

Většina z nás se cítí ve svém domově pohodově, když působí útulně. Abychom tento pocit podpořili je nutné aspoň trochu ...

9.0
Cena / kvalita 10 Bissell Crosswave 17132

Bissell Crosswave 17132

V našich domácnostech se snažíme udržovat pořádek a používáme k tomu různé nástroje, ať už se jedná o vysavač, mop nebo ...

9.0
45 komentářů
  1. Reagovat
    Kindlová Věra 8.11.2018 v 9:33

    můžete mě prosím zjistit recenze na vysavač eta manoa animal 3501. Děkuji

    • Reagovat IMG 41EAF1354CF9 1 96x96 - Test vysavačů
      Adam 8.11.2018 v 20:59

      Dobrý den, Věro, tento model jsme zatím netestovali, ale dal jsem si práci s vyhledáním informací a tady je souhrn. Do pozitiv lidé zařazují – sací výkon, tichý, dostatečně dlouhý kabel, HEPA filtr, cena. Negativa – obtížnější výměna sáčků, malá velikost turbo kartáče.

      Prohlédnout si můžete i video, které představuje tento model Eta Manoa Animal 3501.

  2. Reagovat
    Petr 14.12.2018 v 8:38

    dobrý den,chtěl bych poradit,je lepší sáčkový,nebo bezsačkový vysavač? Děkuji Petr

    • Reagovat IMG 41EAF1354CF9 1 96x96 - Test vysavačů
      Adam 14.12.2018 v 11:06

      Dobrý den, Petře, bezsáčkový vysavač se hodí pro alergiky, ale má nevýhodu tu, že po každém luxování je potřeba nádobu vyčistit. Sáčkový ne tak náročný na údržbu, ale musíte dokupovat sáčky. To ale nevidím jako tak výraznou investici. Více se dočtete v tomto návodu – Jak vybrat vysavač.

  3. Reagovat
    Monika 13.1.2019 v 18:49

    Dobrý den, máte prosím recenze na Sencor SVC 50001YL? Děkuji

    • Reagovat IMG 41EAF1354CF9 1 96x96 - Test vysavačů
      Adam 14.1.2019 v 15:31

      Dobrý den, Moniko, tento model aktulně nemáme otestovaný, ale plánujeme v tomto roce testy dalších vysavačů.

  4. Reagovat
    Adamcová Lenka 22.1.2019 v 21:46

    Dobrý den,máte prosím testovaný Electrolux EUO93RR

    • Reagovat IMG 41EAF1354CF9 1 96x96 - Test vysavačů
      Adam 23.1.2019 v 13:40

      Dobrý den, Lenko, bohužel tento model ještě nemáme otestovaný, ale budeme nové typy postupně přidávat.

  5. Reagovat
    Karolína Zítková 24.1.2019 v 0:12

    Dobrý den, mohla bych Vás poprosit o názor na vodní vysavač Zelmer? Předem moc děkuji za odpověď a přeji hezký den.

    • Reagovat IMG 41EAF1354CF9 1 96x96 - Test vysavačů
      Adam 25.1.2019 v 14:57

      Dobrý den, Karolíno, vodní vysavač od značky Zelmer bych doporučil tento model Zelmer 919.0 ST Aquawelt. Jde sice o větší vysavač (mohutnější), ale nabízí dobrý poměr cena/výkon. Má silný tah a je vhodný i pro praní koberců.

  6. Reagovat
    Terezie Schovancová 24.1.2019 v 16:33

    Dobrý den. Mohla bych se zeptat na lepší výběr AKU tyčového vysavače, když mám doma několik kočiček, tedy více chomáčů chlupů a z tlapek otřepané stelivo? Kromě obývacího pokoje s “nízkovlasovým” kobercem mám všude lino.Téměř denně vysávám. Jedná se o dvě značky vysavačů.
    1/ Regulus PowerVac 2v1 LEIFHEIT 11926
    2/ SilverCrest 2v1.
    Děkuji předem za odpověď.

    • Reagovat IMG 41EAF1354CF9 1 96x96 - Test vysavačů
      Adam 25.1.2019 v 14:40

      Dobrý den, Terezie, koukal jsem na oba modely. Bohužel jsme ještě tyto dva modely netestovali, takže nedokáži říct naprostý závěr. Ale s porovnání mi vychází lepší Leifheit Regulus PowerVac, ale je to znát i na ceně. Výhody jsou, že dobře vysává koberce, rychleji se nabíjí a vydrží delší dobu v provozu. Má i nástavce na zvířecí chlupy, což by pro Vás mohlo být velké plus, jak píšete.

  7. Reagovat
    Věra 25.1.2019 v 14:16

    Dobrý den,chtěla bych poprosit o radu. Sháním vysavač na suché i mokré vysávání,můžete mi prosím nějaký doporučit?
    Děkuji za odpověď

  8. Reagovat
    Yveta 29.1.2019 v 15:45

    Dobrý den, máme kočky, psa. Nemůžu se rozhodnout mezi Eta Andare animal a Rowenta compact power animal Care RO3985EA. Který by jste prosím vybral vy? Děkuji

    • Reagovat IMG 41EAF1354CF9 1 96x96 - Test vysavačů
      Adam 30.1.2019 v 11:52

      Dobrý den, Yveto, oba jsou vhodné pro domácnosti se zvířaty. Lépe mi vychází Rowenta. Důležité rozhodnutí bude to, jestli chcete mít vysavač sáčkový nebo bezsáčkový – bezsáčkový se musí pravidelněji čistit (Rowenta je sáčková, Eta je bezsáčková). Rowenta je lehčí, tižší, lepší třída emisí a více příslušenství. Proto bych doporučil spíše Rowentu.

  9. Reagovat
    Dana 14.2.2019 v 15:30

    Dobrý den, mohu vás požádat o odborná názor na vysavač Thomas twin panther? Děkuji

  10. Reagovat
    Zdeňka 21.2.2019 v 17:53

    dobrý den,

    chtěla bych se zeptat na recenzi na tyčový vysavač Bosch Readyy’y BBH21830L.

    děkuji

  11. Reagovat
    Lucie 6.3.2019 v 6:12

    Dobrý den mám dotaz . Uklízím brigadne a na novém úklidu mají vysavač přes vodu . Nevím jak se jmenuje. Po chvilkách mi přestává sát. Vrci ale nesaje. Mám vše dobře nasazené. Majitelka mi tvrdi ze je v pořádku co dělám za chybu.

  12. Reagovat
    Hana 29.4.2019 v 19:31

    Dobry den, muzete mi prosim doporucit kvalitni bezsackovy vysavac s Hepa filtrem. Idealne, aby se Hepa filtr nemusel vymenovat. Dekuji za odpoved.

  13. Reagovat
    Marie Žáková 11.5.2019 v 13:20

    Dobrý den, prosila bych o recenzi na sáčkový vysavač zn. ETA AVANTO 1519 9000?

  14. Reagovat
    Marie Žáková 12.5.2019 v 16:35

    oprava k předchozímu mailu: prosím též o recenzi na sáčkové vysavače ETA AVANTO 3519 90010 a 3519 90000.
    Děkuji Marie

  15. Reagovat
    Alena 15.5.2019 v 12:36

    Dobry den,uvazuji o koupi elektronickeho vysavace muzete mi doporucit jaky koupit nemam koberce jen plovouci podlahy dekuji

  16. Reagovat
    kristýna 20.5.2019 v 21:09

    Dobrý den,
    zajímala by mě recenze na vysvač Bosch BWD 420 HYG nemohu nikde nic dohledat :/
    Děkuji

  17. Reagovat
    Pavel 17.7.2019 v 17:06

    Dobrý den. A co takhle recenze na výrobky německé firmy scheppach? Nic horšího jsem ještě neviděl. Třeba průmyslový vysavač ASP30-ES. Jdu opět reklamovat po cca 30minutach provozu. Roztržený skoro prázdný sáček. A to nemluvím o nádobě která se po zapnutí zdeformuje.

  18. Reagovat
    Vendula 12.11.2019 v 16:47

    Dobry den prosim doporucite nejaky vysavac s mopem ktery dobre saje?nevim uvazuji o nejskem karcheru dekuji

  19. Reagovat
    JONÁŠOVÁ 27.12.2019 v 11:32

    DOBRÝ DEN,JAKÝ MÁTE NÁZOR NA VYSAVAČ IMETEC 8078 DUETTA C3-100

  20. Reagovat
    Markéta 26.4.2020 v 18:53

    Dobrý den, potřebuji poradit s výběrem značky vysavače Rowenta. Je tato značka kvalitní?

  21. Reagovat
    Blanka 27.4.2020 v 9:19

    Dobrý den
    Potřebovala bych poradit, chci si koupit tyčový vysavač na tepování a vysávání koberce.
    Dáte mi prosím nějaký typ.
    Děkuji Blanka

  22. Reagovat
    Hana Kinclová 20.8.2020 v 12:45

    Hledám nový vysavač. Překvapilo mě, že vítěz testu 2020 Hoover TE 75011 má v recenzích zákazníků tolik mínusů. V testech marně hledám etu. Např. Adagio a Canto II , mají skvělé parametry, ale patrně tato značka není v oblibě. Tak se vykašlu na všechny testy a recenze a koupím si takový, který se mě líbí a třeba budu mít šťastnou ruku.

  23. Reagovat
    Marie 25.1.2021 v 9:53

    Dobrý den, potřebovala bych poradit, zda si mám koupit iRoomba 980 ne i7. Plocha na vysávání cca 300m2-3 patra, cca 150m2 koberce a 150m2 dlažba, plovoucí podlaha a vinylová podlaha. A ještě dotaz, zda se 980 dá jen přenášet a ovládat ručně, třeba ho dám do pokoje a zavřu dveře a až vyluxuje koberce, tak ho přenesu. Jsem důchodkyně a těm aplikacím přes telefon nerozumím, ale potřebuji výkonný vysavač hlavně na koberce. Děkuji za odpověď.

    • Reagovat IMG 314C741B0D68 1 96x96 - Test vysavačů
      Maruška 1.2.2021 v 20:45

      Dobrý večer, model 980 je schopen uklidit plochu až 185 m², model i7 dokáže uklidit jakkoli velké prostory. Model i7 je novější, ale má menší dobu provozu. O 50 min méně než 980.

  24. Reagovat
    Martina Pintová 1.2.2021 v 11:27

    Dobrý den, jaký máte názor na vysavač Philips FC 8781/09? Mam vysavač Philips FC9170 a už nám po 8 letech dosluhuje. Byla jsem s nim100% spokojená a hledam nějaký výkonově podobný. Nemile mě překvapilo, že Philips už nemá v nabídce žádné vysaveče s takovou silou a sáním, jako u typu FC 9170. Mohu požádat o radu?
    https://vysavace.heureka.cz/philips-fc-9170/specifikace/#section

    • Reagovat IMG 314C741B0D68 1 96x96 - Test vysavačů
      Maruška 1.2.2021 v 20:58

      Dobrý večer, pokud máte zájem pouze o značku Philips, tak je tento model FC 8781/09 aktuálně s nejvyšším výkonem.

  25. Reagovat
    Edita 4.2.2021 v 13:13

    Dobrý den , poradíte mi při výběru vysavače na úklid chlupů po domácím mazlíčkovi?

    • Reagovat IMG 314C741B0D68 1 96x96 - Test vysavačů
      Maruška 4.2.2021 v 21:16

      Dobrý večer, doporučujeme tyto modely, které jsou vhodné pro domácnost se zvířaty:
      1) ETA 3519 Avanto
      2) Hoover TE70_TE75011
      nebo dražší 3) Rowenta X-trem Power Cyclonic Home & Car RO6963EA

  26. Reagovat
    Jiřina Burešová 9.2.2021 v 10:48

    Dobrý den, přemýšlím o koupi vysavače Dyson V10 Absolute. Funkce i nástavce se mi zdají být super, jen cena je vyšší. Jsem ochotna si za kvalitu zaplatit, jen bych chtěla požádat o nějaké srovnání s jiným, ale srovnatelně výkonným vysavačem. Máme jeden nízký koberec u sedačky a konferenčního stolu a jinak všude parkety, příp. lino. Také máme psa a trochu víc se zde práší, bydlíme v centru Brna. Děkuji předem.

    • Reagovat IMG 314C741B0D68 1 96x96 - Test vysavačů
      Maruška 11.2.2021 v 20:51

      Dobrý večer, k vysavači Dyson V10 Absolute jsme našli ještě několik alternativ. Tyčový Rowenta RY 8561 WH (7-9000 Kč), který má vysoký výkon, hodí se do domácnosti s mazlíčky a na podlahy. Také nabízí bezsáčkové provedení. Není však akumulátorový.

      Dále dva spíše průmyslové vysavače Kärcher (Kärcher SE 4001, Kärcher SE 4002), které mají také vysoký výkon a hodí se do domácnosti s mazlíčkem. Nejsou však tak designové, jako Dyson.

      Pokud pro vás cena není zásadní parametr, tak by mohl být právě Dyson V10 Absolute správnou volbou. Nevýhodou by mohlo být to, že má výdrž baterie jen 1 hodinu a pokud bude nutná oprava, tak dražší náhradní díly než konkurenční značky.

  27. Reagovat
    Kamila 20.4.2021 v 17:43

    Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně vysavače. Bydlíme v lokalitě, kde se hodně práší a máme doma psa a kočku. Proto hledám klasický, výkonný vysavač na chlupy a prach. Po celém bytě máme lino. Děkuji za radu.

    • Reagovat IMG 314C741B0D68 1 96x96 - Test vysavačů
      Maruška 20.4.2021 v 20:35

      Dobrý den, podívejte se na tyto typy. Seřadili jsme je od nejvyššího výkonu. Všechny jsou vhodné do domácnosti se zvířaty:

      Sencor SVC 9000BK (Od 3 150 Kč) 800W
      Hoover TE70_TE75011 (Od 2 179 Kč) 700W
      Rowenta Compact Power Animal Care RO3985EA (Od 1 999 Kč) 750W
      Rowenta RO6477EA (Od 4 990 Kč) 750W
      Rowenta X-trem Power Cyclonic Home & Car RO6963EA (Od 4 392 Kč) 750W

  28. Reagovat
    Ivana 8.5.2021 v 21:08

    Koupila jsem si před 2 lety vysavač Rowenta Compact Power Animal, ještě slouží, úžasně vysává zvířecí chlupy.

  29. Reagovat
    Lucie 20.5.2021 v 12:30

    Objednala jsem si na Mall tento vysavač ETA 3519 Avanto. Objednávka přišla rychle a bez problémů. Vysavač je tichý a funguje perfektně.

  30. Reagovat
    Ilona 15.6.2021 v 15:04

    Já jsem si koupila domů tento typ malého vysavače Sencor SVC 190. Je lehký, krásně padne do ruky, snadné ovládání a dobře vysává.

    • Reagovat
      Andy 16.8.2021 v 22:10

      Taky jsem si tento vysavač pořídila domů a jsem stejně spokojená jako vy. :))

  31. Reagovat
    Dana 7.9.2021 v 19:49

    Dobrý večer,
    prosím který podle Vás je nejlepší parní vysavač? :

    Rovus Poseidon Plus
    Kärcher SV 7 Steam vacuum cleaner
    Polti Vaporetto 3 Clean PTEU0295
    Bissell Vac & Steam Titanium 1977N

    Budeme rádi za váš komentář. Pište prosím slušně a s přidanou hodnotou. Komentáře schvaluje správce.


Komentáře / diskuse / hodnocení

GDPR: Jsme správci osobních údajů a chráníme je v souladu se zákonem 101/2000 Sb., O ochraně osobních údajů a s principy obsaženými ve směrnici EU č. 95/46/EC. Po odeslání komentáře zpracováváme tyto údaje - jméno, e-mail a IP adresu. E-mail používáme pro odeslání informační zprávy, že vám někdo odpověděl na dotaz. Pro jiné účely jej nevyužíváme. IP adresu sledujeme z důvodu ochrany před spamem. Pro odstranění údajů nás kontaktujte na info@recenzer.cz