Cena / kvalita

Bissell Crosswave 17132

V našich domácnostech se snažíme udržovat pořádek a používáme k tomu různé nástroje, ať už se jedná o vysavač, mop nebo smetáček s lopatkou. Co kdybyste však mohli všechny tyto kroky udělat najednou? Kromě námahy, tak ušetříte mnoho drahocenného času.

K tomu slouží vysavač nebo spíše víceúčelové čistící zařízení 3v1 Bissell Crosswave 17132, které jsme se pro vás tentokrát rozhodli vyzkoušet.

Zjistit nejvýhodnější cenu

Design

Tento přístroj má opravdu povedený moderní design, který kombinuje dominantní černou barvu s výraznou modrou barvou a transparentními prvky i značka výrobku je účelně umístěna na předním panelu a krásně se zde vyjímá. Ačkoli jsme již slyšeli námitky na to, že je přístroj trochu těžký, tak nám se manipulace s tímto pěti kilogramovým vysavačem nezdá nijak náročná.

Funkce

Jak jsme si již řekli, tento přístroj je na trhu zařazen jako vysavač. Má však obsáhlé funkce, díky kterým je vhodný jak na koberce, tak na tvrdé povrchy. K přepínaní mezi těmito povrch slouží tlačítko umístěné na přední straně rukojeti vysavače. Tyto digitální kontrolky totiž ovlivňují, kolik vody má být použito na čištění povrchu.

Tento vysavač totiž vysává nečistoty a zároveň vytírá, při jedné cestě tak provedete všechny úklidové výkony najednou. Navíc díky dvěma odděleným nádržkám na čistou a špinavou vodu dosáhnete mnohem lepších výsledků, než je tomu u mnoha další vysavačů, které pracují jen s jednou nádržkou.

Toto čistící zařízení pracuje s rotačním kartáčem, který je vyjímatelný, abychom jej mohli pohodlně dle potřeby vyčistit. O velmi dobrý výkon se pak stará výkonný motor se silou 560 W, který kartáč roztočí rychlostí až 3000 otáček za minutu.

Náš test

Jelikož máme v našich prostorech, jak plovoucí podlahy, tak i koberce rozhodli jsme se vyzkoušet toto čistící zařízení na obou druzích povrchů. Nejprve přijdou na řadu koberce, kde má většina podobných přístrojů problémy. Po naplnění nádržky vodou můžeme začít.

Vysavač opravdu spolehlivě luxuje a všechny drobné nečistoty z koberce mizí jako mávnutím kouzelného proutku, koberec je po jeho vysátí o něco světlejší, takže i čistící funkce evidentně náš koberec s nižším chlupem dobře zvládá.

Než se pustíme do plovoucích podlah vylijeme nádržku se špinavou vodou a doplníme nádržku na čistou vodu. Úklid plovoucí podlahy nám jde opravdu pěkně od ruky. Na druhou stranu už si uvědomujeme, že nádržky na vodu mohou být poměrně malé, v závislosti na uklízené podlahové ploše.

Na úklid tvrdých povrchů jsme použili doporučený čistící prostředek a podlaha je opravdu krásně lesklá a v místnosti je cítit vůně uklizeného prostoru. Všimli jsme si však, že vysavač si neumí poradit s prostorem u stěn nebo nábytku a tento malý proužek tak zůstává neuklizený.

Po úklidu je nutné vysavač vyčistit, vše je však jednoduše přístupné a vysavač je tak vyčištěn za okamžik a samozřejmě ani filtr jsme nezapomněli. Nyní se musí nechat vysavač chvíli vyschnout.

Parametry

Výrobce: Bissell
Vysávání: vysavač pro mokré sání
Hmotnost: 5,2 kg
Hlučnost: 80 dB
Délka přívodového kabelu: 7,5 m
Příkon: 560 W
Filtr: omyvatelný  
Provedení: bezsáčkové
Napájení: síťové
Objem sáčku/nádoby na prach: 0,62 l
Regulace sání: ne
Hubice na okna: ano

Fotografie

Bissell CrossWave 17132

Bissell CrossWave 17132

Vývoj ceny

Závěrečné hodnocení

9 Celkové hodnocení
Tyčový vysavač Bissell

Toto čistící zařízení můžeme vřele doporučit, protože v poměru cena a kvalita se jedná o velmi dobrý výrobek, který můžeme většině domácností jen doporučit.

9Naše hodnocení
Design
9
Ovládání
9
Údržba
9
5.7Hodnocení čtenářů
Design
8.6
Ovládání
6.3
Údržba
2.3
Klady
  • super výkon
  • poměr cena/kvalita
  • snadná manipulace
  • vysává nečistoty a zároveň vytírá
Přidat komentář  |  Přečíst hodnocení a komentáře

Nakoupit jej můžete např. v obchodě Datart.

Nejprodávanější vysavače

Podobné články, co by vás mohly zajímat

Kateřina Horáková

Kateřina Horáková

Práce s texty je nejen mou profesí, ale zároveň celoživotním koníčkem. Je to má vášeň stejně jako kvalitní čokoláda. Mám ráda výzvy a baví mě hrát si se slovy tak, aby byl výsledek dokonalý a přesně podle představ klienta. Mám více než 25 let praxe. Kromě toho moc ráda vařím i peču, vymýšlím recepty a stále zkouším něco nového. Ve volném čase si ráda přečtu dobrou knihu, tvořím videa a věnuji se své malé domácí ZOO.

Více o nás a jak články vytváříme | Spolupráce a kontakt

3 komentářů
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Přidat komentář
  1. 3.15
    Design
    100
    Ovládání
    80
    Údržba
    10

    Bohužel DVOULETÉM POUŽÍVÁNÍ NEMOHU Bissell Crosswave 17132 doporučit z těchto důvodů:
    – zcela nepromyšlená konstrukce ukládání špinavé vody (čištění vysavače v jeho spleti tvarů a zákoutí trvá déle, než ruční úklid nečistot)
    – zcela nedostatečná plocha papírového filtru, který se prakticky ihned zanese
    – kartáč se velmi brzy omotá vlasy a ty z něj už nedostanete
    – drahý provoz díky předraženým náhradním dílům
    (Autor recenze je vývojový konstruktér)

    Přínosný(2) Nepomohl(0)You have already voted this
  2. Objednala jsem si vysavač v Datartu na základě vašeho článku. Doufám, že s ním budu spokojená a bude pracovat bez problémů.

  3. Tento vysavač jsem již dvakrát reklamovala. Vždy po pár použití přestane nasávat vodu. Jen jí rozšumudlá po podlaze a ani při závěrečném čištění nevysaje vodu z podložky. Reklamaci vždy vyřídí jen novým filtrem. Myslím že to nic neřeší, má slabý sací výkon. A kupovat několikrát do roka nový filtr se mi nechce. Je to podvod. Nejsem spokojená, chtěla bych vrátit peníze ale to bude asi dlouhý boj, v reklamacích si ze mě dělají srandu a nic kloudného nejsou schopni odpovědět. Jejich mantra je že byl zanesený filtr. Ale nebyl, jen mi to stále podsouvají. Z poslední reklamace mi poslali vysavač špinavý, vůbec ho nepropláchli po zkoušce. Nevím co s tím.

Přidat komentář

Celkové hodnocení

Recenzer
Logo