XXXLutz je úspěšný rakouský obchodní řetězec s nábytkem. Po IKEA se jedná o největšího prodejce v tomto odvětví nejen v Čechách, ale i na světě. A to především díky odvážným investicím a otevírání nových poboček.

XXXLutz má za sebou miliony věrných zákazníků po celém světě. V nedávné době na českém trhu převzal obchodní domy KIKA. Nakupovat můžete nejen na prodejnách, ale i z online letáku, který najdete na eshopu XXXLutz.cz.

1x1.trans - XXXLutz

Logo – XXXLutz

Představení e-shopu

XXXLutz byl založen v roce 1945 Richardem a Gertrudou Seifertovými. Paní Seifertové se říkalo Lutz – od toho název XXXLutz. O necelých třicet let později firma začala expandovat. Každý rok přibylo v průměru šest obchodních domů. V současnosti konkuruje gigantovi IKEA, v Česku vlastní největší obchodní dům s nábytkem v zemi. XXXLutz najdete ve 13 zemích Evropy.

Přejít do e-shopu

zpět k obsahu ↑

Přehled sortimentu

V XXXLutz nakoupíte nábytek do obývacího pokoje, ložnice, jídelny, kanceláře, předsíně, koupelny, kuchyně nebo dětského pokoje. Oblíbené jsou především postele (matrace, prostěradla), sedačky, komody nebo stoly a židle (sedací vaky). Najdete zde rovněž oddělení se zahradním a drobným nábytkem. Pro návštěvníky eshopu je připravena sekce Online Only, kde nakoupíte kousky, které v prodejnách neseženete.

V nabídce jsou rovněž doplňky do bytu, textil, koberce, dekorace, obrazy a rámy, zrcadla, koupelnové doplňky, potřeby pro domácnost (pánve, sušáky na prádlo) a vychytávky pro skladování a udržování pořádku.

Na XXXLutz rovněž najdete oddělení osvětlení a potřeby a výbavu pro děti jako jsou hračky, dudlíky, jídelní židličky, dětské postýlky, lehátka pro miminka apod. Pro zákazníky jsou rovněž připraveny věrnostní programy (Baby karta, XXXL HIT karta) a online rádce, kteří vám pomohou s výběrem. Slevy se týkají především posledních kusů nábytku.

zpět k obsahu ↑

Služby a ostatní

XXXLutz najdete v Praze, Brně, Ostravě nebo Pardubicích. S vynesením nábytku nebo montáží a zapojením spotřebičů vám pomohou, je ale třeba tyto služby dopředu objednat. Službu výnosu do patra nabízí jak při nákupu v eshopu, tak v kamenných pobočkách.

Nabízí rovněž zapůjčení dodávky. Zboží můžete rezervovat a vyzvednout na prodejně nebo si ho nechat dovést společností XXXLutz. Platit lze hotově nebo kartou na prodejně, na dobírku, bankovním převodem a kartou online nebo na splátky.

zpět k obsahu ↑

Slevový kód

  • Aktuálně nenabízí slevový kód
zpět k obsahu ↑

Doprava

Obchod využívá tyto dopravce:

  • Osobní odběr
  • Vlastní doprava
zpět k obsahu ↑

Platební možnosti

  • Platební karta
  • Dobírka
  • PayPal
  • ComGate
zpět k obsahu ↑

Prodejny

XXXLutz prodejny v Praze

  • Nárožní 1390/4, 158 00 Praha 5 – Stodůlky
  • Chlumecká 712/8, 198 00 Praha 14
  • Veselská 663, 199 00 Praha 9

XXXLutz prodejny v dalších městech

  • Pražská 135, 251 01 Čestlice
  • Obchodní 609, 460 01 Liberec
  • Písecká 1090/10, 326 00 Plzeň – Černice
  • České Vrbné 2399, 370 11 České Budějovice
  • Splaviska 1154, 664 42 Brno – Modřice
  • Kafkova 17, 779 00 Olomouc
  • Avion Shopping Park – Rudná 3185/71, 700 30 Ostrava
zpět k obsahu ↑

Kariéra

  • Aktuální pracovní místa naleznete zde
zpět k obsahu ↑

Kontakt

zpět k obsahu ↑

Hodnocení

8.5 Hodnocení
Obchod s nábytkem a bytovými doplňky

8.5Naše hodnocení
Přehlednost obchodu
8.5
Jednání se zákazníkem
8
Kvalita sortimentu
8.5
6.9Hodnocení uživatelů
Přehlednost obchodu
7.1
Jednání se zákazníkem
7.1
Kvalita sortimentu
6.5
KLADY
  • široký sortiment
  • příznivé ceny
  • přehledný web
  • kamenné prodejny
ZÁPORY
  • průměrná komunikace
  • dlouhá doba dodání
Napsat hodnocení  |  Přečíst hodnocení a komentáře

36 komentářů
Zobrazit vše Nejpřínosnější Nejlepší Nejhorší Napsat hodnocení
  1. Reagovat
    Aneta 3.5.2022 v 14:31

    NAPROSTO PŘÍŠERNÝ OBCHOD!! Židle jsme vzali 3 skladem a 3 měli být do 2 týdnů.. Přišli po 7 měsících a to jen proto, že jsem neustále volala, navštěvovala pobočku v Brně a psala e-maily.. Myslím, že kdybych se neozvala, ještě by jsme čekali.. Každopádně v krabici k židlím nebyl dostatečný počet šroubků. Byl pouze na 1 židli a další 2 měsíce řešíme, kdy je dodavatel konečně dodá!! 9 měsíců a my pořád nemáme sestavené židle. NIC U TÉHLE FIRMY NEKUPUJTE!! KOMPENZACI NEDALA TÉMĚŘ ŽÁDNOU PO TAKOVÉ DOBĚ! HLAVNĚ, ŽE U VCHODU MAJÍ VELKÉ CEDULE SLEVA 1 000,- ZA NÁKUP NAD ….. ČÁSTKU.. ALE KDYŽ JIM ZAPLATÍTE ZBOŽÍ, UŽ JE NEZAJÍMÁTE, HLAVNĚ, ŽE ZHRÁBLI PENÍZE A NAD DALŠÍM SI HLAVU NEDĚLAJÍ!!!! ČOI NA NĚ!!!

  2. Reagovat
    Aneta 3.5.2022 v 14:12

    Židle po 7 měsících máme doma nesložené, protože šroubky poslali místo na 3 jen na jednu židli.. Další 2 měsíce jsme řešili dodání šroubků a teď po 9 měsících jsme to vzdali a šroubky jdeme dokoupit jinam.. Finanční kompenzace téměř žádná, po těch zbytečných cestách, telefonatech a nakonec doplacení šroubků za své… NENAKUPUJTE U TÉHLE SPOLEČNOSTI!!

  3. Reagovat
    Anonym 28.4.2022 v 13:49
    5
    Přehlednost obchodu
    100
    Jednání se zákazníkem
    100
    Kvalita sortimentu
    100

    Objednáno přímo v obchodě: Zboží (rohová sedačka) přišlo ještě s předstihem než původně mělo (necelé dva týdny, původně nám bylo řečeno 2-4 týdny) a kvalita OK, žádný problém nebyl s ničím.

    KLADY: Velký výběr všeho.
    ZÁPORY: Slevové akce platí jen na nezlevněné zboží a že ho tam je po skromnu, skoro veškerý zboží je se slevou, takže na ně se akce nevztahujou. Ale jinak OK.
    (1) (0)You have already voted this
  4. Reagovat
    Tomáš 24.4.2022 v 22:32

    Tento obchod XXXLutz by měli okamžitě zavřít! Čekací lhůty na zboží tu jsou neskutečně dlouhé! Jednání a přístup k zákazníkům katastrofální! Informace a recenze najdete na webu kde spoustu lidí je nespokojených především na délku dodací doby! Měsíc spím na madraci na zemi ložnice mi měli dodat do 1.měsíce čekám již druhý měsíc a pořád nic!!! Mají na to až 3.měsíce na dodání!!! Já sednu do dodávky a byl bych schopen si to osobně dovést během 1.dne oni na to mají 3.dlouhé měsíce!!! KATASTROFA!!!!!

  5. Reagovat
    Miluše 7.3.2022 v 12:59
    4.8
    Přehlednost obchodu
    100
    Jednání se zákazníkem
    90
    Kvalita sortimentu
    100

    Nakupuji nábytek a dekoraci zde, než v Ikeii. Přijde mi, že tento obchod/e-shop má kvalitnější věci než Ikea.

    (0) (0)You have already voted this
  6. Reagovat
    Jiri Matwiov 13.2.2022 v 17:56
    0.5
    Přehlednost obchodu
    20
    Jednání se zákazníkem
    10
    Kvalita sortimentu
    0

    Zboží mělo přijít do 6ti týdnu, čekali jsme 6mesicu !!!!! Priserne jednání, kdy pořad slibovali ze přijde za 14dnu Atd. Hruza. Už nikdy víc!!!!! A vím ze nejsem sám, švagr měl podobnou zkušenost. 3 měsíce spali na matraci na zemi, než jim přišla postel, která měla přijít do měsíce.

    KLADY: NIC !!!!
    ZÁPORY: Dodací lhůta, komunikace, kvalita,
    (0) (0)You have already voted this
  7. Reagovat
    Marek 9.2.2022 v 16:38

    lživá reklama, že je zboží skladem
    nedodržení termínu dodání
    povinnost zaplatit zboží v e-shopu předem
    neposílají žádné potvrzení, že jste objednávku uhradili
    zadržování peněz, když chcete objednávku zrušit

    nejradši bych dal 0 hvězdiček
    zboží objednáno a zaplaceno v srpnu 2021, termín doručení po několika odloženích stanoven na květen 2022…

  8. Reagovat
    Pavel Pohl 12.1.2022 v 10:12
    0.65
    Přehlednost obchodu
    30
    Jednání se zákazníkem
    10
    Kvalita sortimentu
    0

    Obchod rozhodně nedoporučuji, při pohledu z venku se zdá, že v obchodě vládne vchaos v tom kdy bude zboží dodáno a co se s nim vlastně děje. Doba dodaní na webových stránkách 3- 4 týdny. V reálu po 9 týdnech zboží porad nedorazilo. Urgence na obchodě, pravidelná kontrola stavu, neustále výmluvy – jednou zboží už dorazilo, ale čeká se na další části objednávky, podruhé zboží není ještě ani ve výrobě. Mam pocit, že v obchodě platí pravidlo „prvního obsloužíme kdo nejvíc křičí“. Jsem zvědav a bojím se v jakém stavu zboží bude. Nicméně po téhle zkušenosti nemohu obchod dále doporučit a divím se, že ještě funguje.

    KLADY: komunikace obsluhy při objednaní
    ZÁPORY: doba dodaní a informace z call centra
    (0) (0)You have already voted this
  9. Reagovat
    Jana 16.12.2021 v 15:12

    XXXLutz ROZHODNĚ NEDOPORUČUJI !!!! Dne 14.12. 2021 jsem obdržela mail, že zaplacené zboží je k vyzvednutí ve skladu v Nupakách. Zajistila jsem si odvoz a někoho, kdo mi pomůže 2 noční stolky naložit. Skladník mi sdělil, že moje zásilka tam není, že již 3.12. 2021 byla předána České poště k přepravě a bude nám doučena. Kontaktovala jsem zákaznické centrum, kde se moje zásilka nachází a z jakého důvodu jsem obdržela mylné informace o vyzvednutí zboží. Tam mi sdělili, že Českou počtu vůbec k doručení zásilek nevyužívají a že zásilka je připravena k vyzvednutí v Nupakách. Požádala jsem o prověření situace a o zpětnou vazbu, zda si zboží skutečně mohu v Nupakách vyzvednout. Se zajištěním dopravy jsem počítala, nikoliv však s opakovaným zajištěním dopravy. Zákaznický servis se mi již neozval, proto jsem odstoupila od smlouvy a jenom doufám, že mi vrátí aspoň peníze a nebudu je muset vymáhat. V XXXLutz jsem nakupovala poprvé a naposledy. Ale pokud někdo neví co s časem a má rád překážky, tak v XXXLutz si přijde na své.

  10. Reagovat
    Lucka 9.12.2021 v 14:22
    2
    Přehlednost obchodu
    60
    Jednání se zákazníkem
    60
    Kvalita sortimentu
    0

    V říjnu jsem si objednala toaletní stolek na eshopu. Bohužel až po odeslání objednávky jsem si přečetla recenze….nebyly nic moc…Řekla jsem si, že si udělám názor sama. Zboží jsem objednala, zaplatila a došlo, k mému milému překvapení, brzy. Krabici rozbalím a přišlo velké zklamání. Stolek byl opryskaný a už na pohled totální šmejd. Chtěla jsem jim dát ještě jednu šanci a objednala druhý…..bylo to samé v bledě modrym. To už mě opravdu naštvalo a oba stolky jsem vrátila. Po tomhle začla komunikace váznout a na vrácení peněz jsem čekala přes měsíc. Po zavolání na pobočku se věci daly trochu do pohybu ale až do poslední chvilky jsem měla strach, že peníze už neuvidím. Je mi to hrozně líto ale z tohodle obchodu už si opravdu nikdy nic neobjednám.

    KLADY: přepravní služba
    ZÁPORY: všechno ostatní
    (0) (0)You have already voted this
  11. Reagovat
    Zdeněk 15.10.2021 v 18:20
    4
    Přehlednost obchodu
    70
    Jednání se zákazníkem
    100
    Kvalita sortimentu
    70

    Velice dobrý přístup k řešení reklamace.

    (0) (0)You have already voted this
  12. Reagovat
    Milan Vojta 23.9.2021 v 10:59

    Jídelní stůl na který čekáme 7 týdnů, zatím nejhorší obchod se kterým jsem kdy jednal a ve kterém jsem nakupoval.
    Nikdy víc

  13. Reagovat
    Marián 6.9.2021 v 12:37
    5
    Přehlednost obchodu
    100
    Jednání se zákazníkem
    100
    Kvalita sortimentu
    100

    koupili jsme kompletní kuchyňskou linku, návrh proběhl na pobočce v Olomouci.
    Velmi profesionální přístup pracovníka, byli jsme tam několikrát na doladění detailů, ale výsledek stojí za to.
    Máme perfektní kuchyň za rozumné peníze . Pomohl s výběrem spotřebičů, doporučil vhodné řešení kde jsme si nebyli jistí. Montáž kuchyně taky na perfektní úrovni.
    Moc děkujeme .

    KLADY: profesionální přístup na pobočce Olomouc odělení kuchyně
    ZÁPORY: nenašel jsem.
    (0) (0)You have already voted this
  14. Reagovat
    Julie 29.7.2021 v 16:25

    Prodavačka mi dobře a ochotně poradila s výběrem zboží.

  15. Reagovat
    Pavla 2.6.2021 v 10:55
    4.8
    Přehlednost obchodu
    100
    Jednání se zákazníkem
    90
    Kvalita sortimentu
    100

    Ráda navštěvuji tento obchod s nábytkem a dekorací.

    (0) (0)You have already voted this
  16. Reagovat
    Dana 14.5.2021 v 20:53
    0.15
    Přehlednost obchodu
    10
    Jednání se zákazníkem
    0
    Kvalita sortimentu
    0

    Hodnotenie

    KLADY: Žiadne
    ZÁPORY: Katastrofa celý nákup. Skriňu sme objednávali 2.1.2021 z tohto eshopu len kvôli tomu že mali dodanie 1-2 týždne, pretože sme ju súrne potrebovali. Najskôr mi po 2 týždňoch písali, ze sa tovar poškodil pri preprave, potom som sa tam týždeň nevedela dovolať, na maily neodpisovali. Nakoniec som sa dovolala, vraj pošlú skriňu novú, ale príde niekedy v prvej polke februára. Neprišla, nikto sa neozval, dovolať sa bolo takmer nemožné, na maily stále nikto neodpovedal. Nakoniec som sa dovolala. Neochotna pani bez ospravedlnenia povedala, že tovar majú ale zabudli ho odoslať. Tak že mi snáď do týždňa príde. O deň na to mi prišiel mail, že vraj tovar stále nemajú a čakajú na dodanie od dodávateľa a príde mi začiatkom marca. Zrušiť mi objednávku nechceli, prístup a jednanie katastrofálne, myslela som si že si zo mňa robia srandu a tovar mi už ani nepríde. Keď som sa im vyhrozila pani povedala ze mi ešte v ten deň zavolá nadriadeny, ktorý nikdy nezavolal. Ceresnicka na torte bola, že mi tovar síce nakoniec prišiel, ale dopredu som nedostala absolútne žiadne info od obchodu alebo kurierskej spoločnosti o dátume a čase a zrazu mi len jedného dňa volal kuriér, že je už pred bytovkou. Čiže zabezpečiť si dopredu aby som mala doma chlapa ktorý to preberie a vynesie nehrozilo. V živote s týmto obchodom nechcem mať už nič spoločné, horšíprístup som ešte nikde nezažila.
    (0) (0)You have already voted this
  17. Reagovat
    Věra 13.5.2021 v 21:20

    V prvé řadě chování personálu na Plzeňské pobočce.
    Koupila jsem si zboží za cenu které bylo na cenovce. Na pokladně byla ale cena úplně jiná. Po té co jsem se omluvila a paní na pokladně poprosila zda bych mohla zboží vrátit teprve začalo peklo. Nejdříve si naštvaně odfrkla jako že si mám zboží vzít a jít tam kde jsem ho vzala a tam že to se mnou bude někdo řešit, mezitím ale prišla k pokladně paní Pokorná,ta se mi vysmála jakože neumím číst a že cena kterou jsem viděla jsem si vymyslela. Potom mi řekla že peníze mi nevrátí, protože v případě že neumím číst mi vrátit peníze ani nemůžou,ale hurá dostala jsem poukázku s částkou o kterou šlo. Tu ale bohužel v xxxlutz nikdy neuplatním protože tam už mě opravdu nikdo nikdy neuvidí. Ano, to je má chyba. Co mě ale naštvalo mnohem víc, že jsem nebyla líná a šla se znovu podívat na cenovku. Světě div se,měla jsem pravdu. Vracím se tedy zpět labyrintem na pokladnu,a upozorňuji paní pokladní že skutečně cenu jsem si přečetla správně, že tedy chyba není na mé straně. Ale i to mi pomohlo jen částečně,dostala jsem zboží za cenu kterou jsem chtěla ale zbytek peněz mi stejně nevrátili. Firma to tak prý má. Jsem člověk který také pracuje v obchodě a dokážu pochopit že není jednoduché kontrolovat cenovky,ale takovou vizitku bych si pro svůj obchod tedy vážně nepřála ani v tom nejhorším snu. Takže přeji Všem zákazníkům hodně zdaru při nakupování..
    ale dostala jsem alespoň zboží za poukázku uplatnit já, mám ji dát někomu jako dárek. To ale opravdu neudělám.
    Sama pracuji v obchodě, ale s tímhle jsem se já ani naši zákazníci nikdy nesetkali. Jsem vážně hodně zklamaná a na tohle chování upozorním .

  18. Reagovat
    Jana K. 4.5.2021 v 13:25

    Už více jak 3 týdny čekáme na kuchyňskou linku. Dejte všichni pozor na uzavření smlouvy – při nedodržení termínu nemají žádnou sankci, ale hlavně, že chtějí všechny peníze předem.

  19. Reagovat
    Jaroslav 14.4.2021 v 17:22
    0.15
    Přehlednost obchodu
    10
    Jednání se zákazníkem
    0
    Kvalita sortimentu
    0

    Absolútně nedoporučuji. Objednána herní židle, zaplacena, ihned k vyzvednutí na prodejně. Když jsem pro ni přišel, tak čekání cca půl hodiny na vyskladnení. Pak, že židle není na skladě, jenom nejaká vrácená a poškozená. V mene ředitele se omlouvali. Jel sem pri ni přes celou Prahu, pak n…… domů. Zboží nemaj, nechaj si ho zaplatit a pak vás ještě nechaj si pro ní jet!!!

    (1) (0)You have already voted this
  20. Reagovat
    Rudolf Orság 13.4.2021 v 21:20
    1.5
    Přehlednost obchodu
    60
    Jednání se zákazníkem
    20
    Kvalita sortimentu
    10

    Dodání na několikrát. Přišlo 10 smsek o dodání ten den a stejně ten den nedodali. Naprosto nedostačující kvalita vzhledem k celkové ceně produktů (velká postel, pracovní stůl a šuplíky – vše home in). Nejvíc mě dorazilo, když ani díry nevyvrtali správně a byly obráceně. Části do sebe nesedí. Šrouby se vylamují a to ani nemusíte vyvinout velkou sílu, dřevotříska je velmi chatrná. Postel prosím stála s příslušenstvím cca 10 tisíc. Velké zklamání, Lutz nikdy víc. Pokud chcete montovat Lutz, vyhraďte si na to opravdu hodně času a nervů…Ten kdo to dizajnuje, rozhodně nikdy nic nesestavoval…

    KLADY: tragické...
    ZÁPORY: viz komentář..
    (1) (0)You have already voted this
1 2

    Budeme rádi za váš komentář. Pište prosím slušně a s přidanou hodnotou. Komentáře schvaluje správce.


Komentáře / diskuse / hodnocení

Celkové hodnocení

GDPR: Jsme správci osobních údajů a chráníme je v souladu se zákonem 101/2000 Sb., O ochraně osobních údajů a s principy obsaženými ve směrnici EU č. 95/46/EC. Po odeslání komentáře zpracováváme tyto údaje - jméno, e-mail a IP adresu. E-mail používáme pro odeslání informační zprávy, že vám někdo odpověděl na dotaz. Pro jiné účely jej nevyužíváme. IP adresu sledujeme z důvodu ochrany před spamem. Pro odstranění údajů nás kontaktujte na info@recenzer.cz