Dny Marianne

Jestli milujete nakupování, a ještě raději máte různé akce a slevy, pak jsou Dny Marianne, jinak také Marianne Days tím pravým pro vás. Jedná se o skvělou akci plnou nákupů a slev, která je u nás pořádána pravidelně od roku 2000.

Je největší slevové šílenství, co je možné zažít a zapojuje se do něj více než 3 000 obchodů. To vše se děje díky časopisu Marianne, který tuto akci provozuje a spolupracuje nejen s českými, ale rovněž slovenskými obchody.

Dny Marianne vám přináší přes 800 luxusních nabídek, přičemž slevy mohou dosáhnout až 50 %, navíc k nákupům můžete získat různé dárky, což určitě potěší.

Co jsou Dny Marianne?

Nákupní horečka s hromadou slev a dárků, to vše zažijete po dobu tří dnů, kdy nebudete vědět, co a kde nakupovat dřív. Parádní slevy až 50 % a zhruba 3 600 kamenných obchodů i e-shopů, které se do této akce zapojují.

Slevové kupony je možné najít v zářijových časopisech Marianne a Marianne bydlení. Kdo nechce kupovat časopis, může si tyto kupony objednat pomocí mobilní aplikace, nebo ve webovém prohlížeči.
Dobré je, ohlídat si tzv. Marianne Lounges, což jsou takové koutky umístěné v 7 vybraných obchodních domech, kde si můžete vyměnit 5 jakýchkoliv účtenek za velmi hodnotné a krásné dárky.

Pro Dny Marianne 2022 byla vybrána tato místa:

  • Westfield Chodov
  • Centrum Černý Most
  • Metropole Zličín
  • OC Olympia Plzeň
  • Futurum Hradec Králové
  • NC Královo Pole (Brno)
  • Avion Shopping Park Ostrava

Kdy jsou Dny Marianne?

V letošním roce bylo možné zažít slevovou mánii dvakrát. Dny Marianne 2022 Jaro proběhlo v době od 22. do 24. dubna, zatímco Dny Marianne Podzim se konají v období od 16. do 18. září. Na jaře jde o první akci tohoto období, kde se dá pořídit spousta výhodných produktů v rámci jarních výprodejů.

Oproti tomu podzimní slevová akce nabízí velké množství zboží s velmi značnou slevou, která se zdá v posledních letech daleko vyšší a výhodnější, než je tomu u jiných akcí, jako je například Black Friday či různé jiné akční nabídky.

Kupóny pro Dny Marianne

Jak už jsem zmiňovala výše, jednou z možností, jak získat slevové kupóny pro nákupy v rámci Dny Marianne, je koupí klasického časopisu Marianne. To je možné na stánku, v kamenné prodejně nebo prostřednictvím některého z e-shopů za cenu 74,90 Kč, případně formou předplatného, kdy jeden výtisk vychází cca na 66,50 korun.

Časopis obsahuje nejen kupóny, ale také inspiraci k nakupování v jednotlivých obchodech. Kupóny jsou dostupné rovněž prostřednictvím Marianne Bydlení, což je speciální edice. Ostatně v této edici jsou k dispozici slevy a výprodeje v e-shopech, které nabízejí bytové doplňky a vybavení domácnosti.

Vedle časopisů, se dají kupóny získat pomocí mobilní aplikace, kterou si jednoduše stáhnete, nainstalujete a pak můžete bez problémů stahovat. Výhodou je i to, že v aplikaci nejen zakoupíte slevové kupóny, ale máte zde přesně uvedeno, kde najít ty největší a nejzajímavější slevy.

Poslední možností, jak kupóny koupit, je využít oficiální webové stránky, které najdete na adrese dnymarianne.cz. Tam se stačí snadno a rychle zaregistrovat, aby bylo možné uskutečnit nákup slevových kupónů/kódů pro Dny Marianne 2022 za 110 korun.

Aplikace Dny Marianne

Největší výhodou je, že je aplikace dostupná pro všechna zařízení. Když si aplikaci nainstalujete a zaregistrujete se, můžete zde najít aktuální informace týkající se akce Dny Marianne. Nechybí ani adresy všech obchodů, které jsou do této nákupní horečky zapojeny.

Aplikace vám umožňuje vytvoření přehledného seznamu nejhledanějších slev a nabídek od každého obchodu. Můžete si zde rovněž koupit elektronické kupóny na slevy pro nákupní akci trvající celé tři dny.

Elektronický kupón je možné uplatňovat stejným způsobem, jako ty tištěné z časopisu. Dobré je, že pokud si pořídíte knížku slevových kupónů z časopisu Marianne, můžete si jí uložit do aplikace, a to prostřednictvím kódu.

Obchody zapojené do Dnů Marianne 2022

Starší ročníky Dny Marianne

Tato slevová akce se koná dlouhá léta, přesto je zde pár ročníků, které stojí za to připomenout, aby bylo srovnání s tím současným.

Slev využilo opravdu velké množství zákazníků a tato nákupní akce se stala oblíbenou, už jen díky tomu, že se vždy zapojuje hodně obchodů se zajímavými nabídkami. Pojďme se tedy podívat na posledních 5 ročníků.

Dny Marianne 2017

Byl to už 17. ročník akce Dny Marianne a účastnilo se jí více než 7 000 obchodů, což je naprosto neuvěřitelné. Akce se konala jen na podzim a byly nabízeny slevy, které u některých obchodníků dosahovaly až parádních 70 %.

Dny Marianne 2018

V tomto ročníku bylo k dispozici něco přes 6 500 obchodů, což bylo méně než v roce 2017, ale i tak měli zákazníci velký výběr. Vedle klasických slev pomocí kupónů, ještě v rámci Dnů Marianne probíhala akce pro majitele platebních karet Mastercard od Raiffeisenbank, kteří mohli při placení touto karto získat ještě další slevu ve výši minimálně 3 % na každý uskutečněný nákup.

Dny Marianne 2019

Znovu bylo konání akce pouze na podzim a účastnilo se ho přes 6 000 obchodníků. Účast byla opět veliká a zákazníci mohli ušetřit spoustu peněz a pořídit parádní věcičky často téměř za hubičku. Takže i když postrádali jarní Dny Marianne, vynahradili si to na podzim.

Dny Marianne 2020

Tohle byl opravdu zvláštní ročník, neboť se konal v době covidu. Zapojilo se více než 6 000 obchodů, tedy stejně jako v roce 2019, ale zákazníci i obchodníci se na tuto akci těšili o to víc, že její konání bylo uskutečněno po dlouhodobé uzavírce téměř všech obchodů.

Jediné negativum bylo, že si museli zákazníci pohlídat datum vydání časopisů Marianne i Marianne Bydlení, neboť zářijové číslo, které obsahovalo slevové kupóny vyšlo již v srpnu. Byl to zároveň poslední rok, pro který byla charakteristická barva tašky pro Dny Marianne ještě červená.

Dny Marianne 2021

Opět odpadly jarní Dny Marianne a slevová horečka se tak konala pouze na podzim v září. Covidová doba se projevila i na počtu účastníků v podobě obchodů, jejichž počet klesl z více než 6 000 a účastnilo se jen něco přes 4 000 obchodníků.

Přesto měli zákazníci stále z čeho vybírat a využít tak 700 a více zvýhodněných nabídek v podobě slev, výhodných balíčků i dárků k nákupu. Ikonickou barvou pro tašku Dny Marianne se v tomto ročníku stala tyrkysová, která tak nahradila dříve používanou červenou.

Kategorie slev pro Dny Marianne 2022

Než vás přepadne ta pravá nákupní horečka, je dobré se nejdřív připravit a zjistit si, kde všude můžete vlastně ušetřit. S ohledem na to, že se zapojuje opravdu hodně obchodů, dá se nakoupit výhodně v mnoha oblastech. V jakých kategoriích se slevy vyskytují?

  1. Móda a doplňky
  2. Krása a kosmetika
  3. Služby a dekor
  4. Maminky a děti
  5. Elektronika
  6. Předplatné

Slevy obchodů Dny Marianne 2022

Zákazníci mohou vybírat z více než 3 00 obchodů z mnoha zajímavých oblastí, přičemž výše slevy může dosáhnout až 50 %. Pro obchodníky je to příležitost, jak na sebe upozornit a přilákat potencionální zákazníky, zatímco nakupující mají možnost ušetřit nějakou tu korunu.

Datart Dny Marianne

Jarní slevovou akci sice Datart vynechal, ale tu podzimní už rozhodně ne. Pokud vám dosloužila pračka, myčka nádobí, sušička prádla, chytrý telefon, lednice nebo jiná elektronika, určitě se vyplatí nakoupit se slevovým kupónem.

Kärcher Dny Marianne

Podzim se nese ve znamení slev také u společnosti Kärcher, kde se dá využít sleva až 20 % na jednotlivé produkty z řady Home & Garden. Nutno podotknout, že slevu je možné aplikovat pouze na ty produkty, které nejsou aktuálně v akci, tedy nezlevněné zboží.

Douglas Dny Marianne

Oblíbený obchod Douglas, připravil v rámci této akce slevu 20 %, kterou získáte ihned po zadání příslušného kódu. Samozřejmě, že i zde platí sleva pouze na nezlevněné produkty. Co potěší je i fakt, že při nákupu nad 699 korun máte dopravu zdarma. Dárek i sleva je vždy individuální podle typu nákupu.

Další vybrané obchody zapojené do Dny Marianne 2022

  • A3 Sport – sleva 25 % na nezlevněné zboží, sleva 5 % na zlevněné zboží.
  • Bambule – sleva 25 % na veškerý sortiment v kamenných prodejnách (neplatí pro Lego, kočárky, autosedačky a jejich doplňky).
  • Bibloo – sleva 25 až 30 % na vše.
  • Albatrosmedia – sleva 25 % a ještě potěší poštovné zdarma při nákupu nad 399 Kč.
  • S. Oliver – čeká na vás sleva až 25 % na všechno zboží.
  • Astratex – sleva 25 % na spodní prádlo.
  • Bonami – sleva 20 % na vše.
  • GAP – ve všech kamenných prodejnách je možné získat slevu 25 % na vše.
  • Brilianty.cz – sleva 25 % na všechny produkty.
  • Profimed – sleva 20 % + dárek, dále sleva 20 % na vybrané značky a produkty, no a ještě dostanete dárek k nákupu nezlevněného zboží v minimální výši 990 Kč.
  • Calzedonia – sleva 25 % na vše.
  • Yves Rocher (Přírodní kosmetika) – získáte slevu 300 korun.
  • Butlers – sleva 25 % na objednávku v minimální hodnotě 699 Kč.
  • CELIO – sleva 25 % na všechen sortiment.
  • Sinsay – sleva 25 % na vybrané modely.
  • Takko Fashion – sleva 25 % na veškeré nezlevněné zboží.
  • Sparkys – sleva 25 % na celý sortiment.
  • Urban Store – sleva 30 % na vše
  • Dedoles – sleva 25 % na vše od ponožek, přes spodní prádlo až po pantofle.
  • GEOX – sleva 25 % na vybrané produkty.
  • Pet Center – sleva 25 % na celý nákup.
  • Douglas – různé slevy a dárky podle typu uskutečněného nákupu.
  • Dr.Max – různé slevy a dárky.
  • SCONTO Nábytek – sleva 20 % na bytové doplňky a sleva 38 % na nábytek.
  • Sexshopik – sleva 25 % na veškerý sortiment.
  • GrandOptical – sleva 50 % na obroučky nebo skla (platí při nákupu komp. dioptrických brýlí), další sleva je 20 % na sluneční brýle.
  • H&M – sleva 20 % při nákupu nad 650 korun.
  • Marionnaud – sleva 25 % + dárek, dále sleva 25 % na nezlevněný sortiment a dárek k nákupu v minimální výši 500 Kč v podobě laku na nehty.
  • Marks & Spencer – sleva 25 % na vybrané doplňky, potom sleva 20 % na oblečení, kosmetiku a domácí potřeby.
  • MODIVO – sleva 25 % na vybrané produkty.
  • Weleda – sleva 20 % na kompletní sortiment. Tato sleva se netýká pouze dárkových setů a multipacků, ty jsou za normální prodejní cenu.
  • Intimissimi – sleva 25 % na všechno zboží.
  • Manufaktura – sleva 20 % + dárek, dále sleva 20 % na nezlevněné zboží a dárek k nákupu nad 1 000 Kč v podobě krému na ruce 75 ml.
  • Koberce BRENO – sleva 25 % na celý sortiment.
  • Klenoty Aurum – sleva až 25 % na vybraný sortiment, dále sleva 25 % na hodinky a 20 % na ostatní produkty.
  • Koupelny Ptáček – sleva 25 % na vybraný sortiment.
  • Tezenis – sleva 25 % na všechno.
  • Trenýrkárna – sleva 30 % na všechny produkty.
  • Yankee Candle – sleva 20 % na veškeré nezlevněné zboží.
  • ZOOT – sleva 30 % na celý sortiment.
  • Dermacol – v rámci kamenných prodejen jsou nabízeny slevy až 20 %.
  • Pandora – nákup šperků za zvýhodněnou cenu.
  • Sephora – dárek k nákupu v podobě pláténkové masky Sephora Collection a sleva na nákup v kamenných prodejnách i e-shopech ve výši 25 %.
  • Jysk – ten si připravil extra slevu 20 % na jeden produkt a slevu 10 % na zbývající hodnotu nákupu.
  • E-obuv.cz – sleva na nezlevněné produkty 30 % a ještě 3 % navíc, pokud budete platit kartou Mastercard.

Jak se vám líbí tento článek? Pomohl vám?

5/5 (56 hodnocení)
​​

Odborná redakce

Odborná redakce

Každý den se zabýváme shromažďováním velkého množství informací o produktech, službách, ale i obchodech a mnoha dalších. Všechny tyto informace podrobně studujeme a následně z nich zpracováváme recenze a nákupní manuály, jejichž úkolem je pomoci zákazníkovi s výběrem. Naší snahou je doporučit co nejvhodnější produkt, o kterém jsme si jisti, že vám bude ve všech směrech vyhovovat a co nejdéle sloužit. To je cílem celého týmu Recenzer. Více o nás.

5 komentářů
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Přidat komentář
  1. Nevím, já jsem za ty léta ještě na Dny Marianne štěstí neměla. No ale aspoň vím, o co se vlastně jedná, díky vašemu článku.

  2. Dny Marianne využívám pravidelně, letos třeba jsem si nakoupila spodní prádlo u Astratexu. Sehnala jsem spoustu krásných kousků.

  3. Tentokrát jsem udělal manželce radost a Dny Marianne jí připomněl v pravý čas. Nakoupila si spoustu věcí, což značně odlehčilo náš rozpočet, ale akce to byla dobrá.

  4. Letos jsem tuto akci propásla, ale jinak si jí hlídám každý rok. Už se těším na další ročník Dnů Marianne.

  5. Děkuji za zajímavý článek, dozvěděla jsem se spoustu užitečných informací. Sama jsem letošní ročník dnů Marianne nepropásla a využila několik slevových kupónů, díky nimž jsem sehnala spoustu parádních věciček.

Přidat komentář

Recenzer.cz
Logo