Ferratum

Úspěšná společnost Multitude Group poskytuje v České republice a v dalších 14 zemí světa nebankovní úvěry jako Ferratum Bank již od roku 2005. V současnosti Ferratum nabízí pouze jednu variantu úvěrového produktu a tím je flexibilní půjčka.

Flexibilní úvěr je v podstatě kontokorent či revolvingový úvěr jehož čerpání včetně samotného splácení je právě zcela flexibilní. Pokud uvažujete nad půjčkou od společnosti Ferratum jako miliony jiných klientů po celém světě, určitě dočtěte celou recenzi až do konce. V následující recenzi se spolu právě podíváme na nabízený produkt a podmínky pro získání úvěru. Vy tak možná zjistíte, jestli jste či nejste tím správným klientem pro společnost Ferratum.

Ferratum

Jak Ferratum funguje?

Společnost Ferratum poskytuje nebankovní úvěry, které lze čerpat již od 2 500 Kč a to do výše až 80 000 Kč. Jak jsme již v úvodu nastínili, jedná se o flexibilní úvěry, které slouží na podobném principu jako třeba kreditní karta, úvěr lze čerpat buď najednou nebo dle potřeb a stejně fungují i splátky. První splátka je splatná za 30 dnů a lze ji celou uhradit najednou, nebo lze úvěr splácet měsíčně.

Pokud se rozhodnete splácet měsíčně, je nutné hradit pokaždé alespoň minimální dohodnutou částku, k tomu však můžete splácet jednoduše tak, jak se vám to zrovna hodí a každý měsíc můžete přihodit klidně něco navíc, a to zcela bez předchozí domluvy s Ferratum Bank. Tyto služby jsou pro všechny klienty bez výjimky naprosto zdarma.

O flexibilní úvěr od Ferratum může žádat každý občan České republiky, kterému je v době žádosti nejméně 21, nejvíce však 75 let a který vlastní osobní bankovní účet. Zda bude úvěr schválen či nikoliv se klient dozví během krátké chvíle po vyhodnocení systémem Ferratum Bank. K půjčce od Ferratum není nutné mít spoluručitele, a dokonce ji za určitých okolností dostane i klient v exekuci. V každém případě je nutné dokládat společně s žádostí o úvěr i své příjmy na základě bankovního výpisu.

Přejít na web

Půjčky od Ferratum

Požádat o úvěr lze online na oficiálních webových stránkách, stačí vyplnit žádost a zvolit výši půjčky. V této chvíli je vám již znám denní úrok s RPSN, poté stačí vyplnit e-mailovou adresu, telefonní a rodné číslo. Po odeslání žádosti zároveň zbývá zaslat výpis z bankovního účtu na e-mailovou adresu společnosti Ferratum a počkat na vyhodnocení žádosti, peníze lze po schválení čerpat již do 20 minut.

Půjčku můžete posléze využít na cokoliv, není proto nutné dokládat žádné účtenky ani sdělovat účel. Smlouvu o úvěr klient uzavírá s Ferratum Bank na dobu neurčitou, je tedy zcela irelevantní, zda ji uhradíte za měsíc, pár let, či budete nebo nebudete opětovně čerpat již splacené peníze. Úroky se navíc počítají pouze z vyčerpaných peněz, takže pokud nevyčerpáte celý úvěrový limit, nemusíte se ničeho obávat. Zde ale přesto musíme upozornit na denní úroky které jsou v této chvíli ve výši 0,4026 % a proto doporučujeme s celkovým splácením úvěru příliš nezahálet.

Odložení splátek u Ferratum

Úvěry od Ferratum nelze nijak pojistit proti nemožnosti splácení, nejen z tohoto důvodu ale Ferratum poskytuje benefit ve formě splátkových prázdnin, tedy odložení splátky o 30 dnů. Pokud se dostanete do životně tíživé situace a nebudete schopni měsíčně uhradit minimální splátku, můžete využít právě platební prázdniny, a to až 2x během 12 měsíců.

Platební prázdniny lze jednoduše aktivovat v uživatelském rozhraní vašeho klientského účtu bez nutnosti informování klientského centra. Platební prázdniny jsou ovšem výhradním benefitem pouze pro řádně platící klienty, kteří až dosud neměli žádný problém s platební morálkou. Pokud takovou pověst u Ferratum Bank ztratíte, je i tak možné vše individuálně řešit kontaktováním oddělení které se specializuje přímo na pohledávky a které je pro klienty k dispozici od pondělí do pátku včetně státních svátků na telefonu nebo e-mailové adrese.

Výhody

Ferratum Bank dokáže svým klientům vyhovět s žádostí o flexibilní úvěr v rámci několika minut a zároveň nabízí flexibilní úvěry které můžete splácet dle vašeho uvážení, tyto dvě fakta považujeme za nejdůležitější a nejvýznamnější výhody. Zároveň jako klient přesně víte, na čem si stojíte, neboť veškeré podmínky jsou transparentní, nemělo by se proto stávat, že již během žádosti o flexibilní půjčku přehlédnete důležité informace.

Úvěr máte zároveň možnost kdykoliv splatit. Sledovat jeho průběh a historii můžete naprosto kdykoliv po přihlášení do zákaznického účtu na webovkách Ferratum. V případě jakýchkoliv nejasností, ať již během žádosti o úvěr či splátek, můžete navíc kontaktovat zákaznické oddělení které je připraveno zodpovědět každý váš dotaz prostřednictvím online chatu, Facebookového Messengeru nebo dokonce WhatsAppu.

Nevýhody

Ferratum Bank je pro své klienty k dispozici pouze od pondělí do pátku, o úvěr lze samozřejmě žádat i během víkendu, zpracování žádosti bude ovšem přesunuto na nejbližší pracovní den. Ostatní nevýhody spočívají v podstatě na stejných principech jako v případě jakýchkoliv jiných úvěrů a nastanou právě ve chvíli, kdy jako klient přestanete pravidelně hradit své závazky. U společnosti Ferratum tomu není jinak a v takovém případě se dostaví nejen poplatky, ale i sankce včetně smluvních pokut u kterých to samozřejmě nemusí a zpravidla nikdy nekončí.

Pokud se proto dostanete do tíživé situace, během které jste si jistí, že nebudete schopni splácet, řešte tento problém zavčas neboť hrozí že dříve či později bude úvěr prohlášen za splatný a společnost Ferratum po vás bude požadovat uhradit zbývající částku včetně úroků a poplatků do určitého data, nebo bude posléze celá záležitost předána třetím stranám.

Shrnutí

Flexibilní půjčka od Ferratum Bank může být zajímavou alternativou například kreditní karty či jiného úvěrového produktu jakým je třeba kontokorent. Společnost Ferratum navíc není žádným nováčkem v oboru a svým klientům pomáhá z nesnází již mnoho let. Pokud zvažujete že požádáte o flexibilní úvěr od Ferratum, rozhodně vám váš úmysl nebudeme vyvracet, ostatně podmínky jsou naprosto transparentní a férově se s nimi můžete seznámit ještě před uzavřením smlouvy.

Přejít na web

Podobné články, co by vás mohly zajímat


Jak se vám líbí tento článek? Pomohl vám?

5/5 (101 hodnocení)
​​

Andrea Kotorová

Andrea Kotorová

Ve svém profesním životě jsem se věnovala zejména marketingu a copywritingu. Když jsem vyměnila teplou kávu a pohodlnou židli v kanceláři za dvě děti, pleny a neustále poházené hračky, zjistila jsem, že ten kousek času který ještě mám, stále mohu vyplnit něčím užitečným nejen pro mne, ale i ostatní. Proto se dále a s radostí věnuji psaní profesních článků pro všechny, kteří je čtou.

Více o nás a jak články vytváříme | Spolupráce a kontakt

Budeme rádi, když napíšete komentář s vaší zkušeností.

Přidat komentář

Recenzer
Logo