Mironet

Opravdových specialistů na IT technologie není na našem trhu mnoho, ale přesto se jich několik najde. Tím nejznámějším je jednoznačně Mironet.cz, jež má k dispozici tým kvalifikovaných pracovníků, kteří jsou schopni mluvit stejným jazykem jako zákazníci, kteří se na tuto společnost obrací.

logo Mironet

Logo společnosti Mironet.cz

Představení obchodníka

Mironet.cz je známá a léty prověřená společnost, jež se specializuje na prodej, služby a servis v oblasti IT technologií. Vedle vlastního e-shopu, se může pochlubit také sítí poboček a výdejních míst, a to nejen v rámci České republiky, ale i na Slovensku.

Oproti jiným internetovým obchodům, kteří se snaží o co nejbohatší sortiment z mnoha kategorií, Mironet.cz se drží jediné myšlenky a tou je nabídka těch nejkvalitnějších produktů v kategorii informačních technologií. Pracovníci/prodejci jsou dokonale seznámeni s celým sortimentem, znají parametry a zásadní vlastnosti jednotlivých produktů.

Důležití je, že Mironet.cz dokáže zajistit špičkový odborný servis i poradenství. Všichni prodavači musí mít dostatečné technické znalosti, aby dokázali podrobně a hlavně naprosto srozumitelně informovat zákazníka o všem, co ho zajímá.

Pomáhají s výběrem i s porovnáním ceny několika produktů. Společnost si zakládá na osobitém a velmi otevřeném přístupu ke každému jednotlivému zákazníkovi. Prodejci jsou maximálně ochotní pomoci s čímkoliv. Mironet.cz si hlídá kvalitu všech výrobků a zároveň s tím udržuje co nejpříznivější ceny.

Něco málo z historie

Zakladateli byli roku 1996 spolužáci Milan Kocián a Robert Novotný, kteří využili prvních slabiky z obou křestních jmen, přidali k tomu „net“ a název Mironet byl na světě. V té době přitom bydleli na kolejích.

Svůj tým velmi rychlým tempem rozšiřovali, díky čemuž se podařilo ještě tentýž rok rozběhnout úplně první web, jehož funkcí byl v podstatě katalog, kde se dalo prohlížet produkty a zjistit informace o nabídce servisních služeb.

Původně sídlila společnost na Břevnově, ale brzy se přestěhovala do Holešovic. Faktem je, že oba chtěli od začátku jediné, a to zaměřit se na prodej výpočetní techniky i elektroniky. Nakonec se ještě v roce 1996 rozhodl Milan Kocián společnost opustit a tak zůstal jen jediný majitel, tedy Robert Novotný.

Klasický e-shop se objevil až později, konkrétně v roce 2003 a již od začátku se zaměřoval na to, aby si mohli zákazníci nakoupit cokoliv, co potřebují v klidu a pohodlí domova. Na počátku byly možnosti trochu okleštěné, ale postupem času se obchod zdokonaloval, až do současné špičkové podoby.

Přejít do e-shopu

Přehled sortimentu

Co se týká sortimentu, ten je jasný už díky specializaci obchodu, respektive samotné společnosti. V rámci 10 kategorií máte možnost vybírat veškeré IT technologie a elektroniku. Sortiment je velmi bohatý a najdete tu opravdu velmi zajímavé kousky.

Kategorie Mobily a tablety zahrnuje nejen mobilní telefony a tablety, ale také sem patří nositelná elektronika, čtečky e-knih a telefony pro pevnou linku, nechybí ani příslušenství k telefonům a tabletům (powerbanky, USB flash disky), stejně jako náhradní díly a služby, jež s těmito produkty souvisí.

Mironet.cz dále nabízí notebooky, klasické počítače, dále počítače All in One, pokladní systémy, multimediální centra, servery i služby k serverům a počítačům, to vše je v kategorii Počítače. Samozřejmostí jsou i Komponenty, jako grafické či paměťové karty, základní desky, procesory, operační paměti, pevné disky a SSD, plotry, NAS diskové pole, flash disky, mechaniky, skříně a zdroje, chlazení i mnoho dalších komponent, klávesnice, modemy.

V obchodě najdete i vše potřebné pro Sítě, ať už routery, switche, síťové karty a adaptéry, modemy, kamerové systémy atd. Herní zóna oproti tomu obsahuje herní příslušenství, Xbox One, hry pro PC, Xbox i Playstion, dále různé hračky, stavebnice, RC modely i herní konzole a spoustu dalších produktů tohoto typu.

Sortiment společnosti Mironet.cz myslí i na PC doplňky, jako monitory, tiskárny, projektory, kabely a ostatní. Je zde i kategorie Elektronika, kam spadají kamery, navigace, televize, fotoaparáty a optika, potom také oddělení Hobby, kam patří veškerá elektronika pro kutily i zahradu, jako aku nářadí, elektrické nářadí, měřicí přístroje, ruční nářadí, gola sady, rázové utahováky, zahradní technika, bazény a doplňky, ale také různé ochranné pomůcky či outdoorové vybavení.

Elektronika pro Domácnost se zaměřuje na kuchyňské spotřebiče (palačinkovače, parní hrnce, kávovary), péči o prádlo, nádobí, osvětlení i Smarthome. Zkrátka Mironet.cz se snaží dostát svému jménu a držet se toho, co o něm každý ví, tedy, že je specialistou na elektroniku a IT technologie.

Služby a ostatní

Mironet.cz má v současnosti svou centrálu/centrální prodejnu na Praze 4, přímo u metra Chodov, jinak má celkově 19 prodejen a 3 000 výdejních míst po celé ČR a 1 000 výdejen na Slovensku, takže je rozhodně z čeho vybírat a bez problémů si tak své zboží můžete vyzvednout kdekoliv, se právě nacházíte, klidně i během výletu či dovolené.

To, že Mironet.cz míní své sliby vážně a hodlá je dodržet, dokazuje i fakt, že nabízí nepřeberné množství služeb. Poskytuje servis a opravu PC, notebooků i mobilních telefonů, dále servis tabletů, profylaktické služby v podobě správy firemní sítě, ale i montáž a instalaci serveru.

Nechybí ani služby k pokladním systémům. A co vlastně umí technici společnosti Mironet.cz? Instalují i zaškolují, pracují na HW i SW, testují počítače, provádějí rekonfiguraci, instalaci ovladačů, vyčistí PC a spousty dalších důležitých činností.

K dalším zásadním službám patří výhody spojené s nákupem. Mironet.cz vám totiž hravě zprostředkuje služby jako pojištění, to když se vám nějaký produkt porouchá, dále prodlouženou záruku, All risk záruku či 500,- Kč zpět, pokud dojde k tomu, že by obchod nedodržel termín dodání zboží.

Potěší i možnost nákupu na fakturu, což znamená, že si vyberete zboží a pokud splníte několik předem stanovených podmínek, tak můžete zaplatit až během následujících 14 dnů. Podrobnosti si samozřejmě snadno zjistíte přímo na stránkách obchodu Mironet.cz.

Slevový kód

Kdo by nechtěl při svých nákupech někdy aspoň trochu ušetřit, když tu je možnost využít slevové kupony. V tomto oddělení najdete jen ty aktuálně platné. Každý Mironet slevový kupon má své charakteristické vlastnosti a individuální typ slevy.

Prodejny

Mironet prodejny v Praze

  • Hráského 2231/25, (u metra Chodov), 148 00 Praha 4
  • Molákova 577/34, (u metra Invalidovna), 186 00 Praha 8

Mironet prodejny v dalších městech

  • Křenová – Křenová 26, 602 00 Brno
  • Resslova – Resslova 230/3, 301 35 Plzeň
  • Jiří Kiszely – J. Čapka 1493, 272 01 Kladno
  • MSTECH.CZ s.r.o. – Zhořelecká 1123/14, 460 01 Liberec 1
  • Maxcomp s.r.o. – Sokolovská 226/142, 360 05 Karlovy Vary
  • MNC – MikroNet Computers s.r.o. – Habrmanova 165, 500 02 Hradec Králové

Doprava

Platební možnosti

  • Platební karta/Hotově
  • Bankovní převod
  • Dobírka
  • PaySec
  • Na fakturu – splatnost 14 dní
  • Na splátky – Home Credit

Kariéra

  • Aktuálně pracovní místa nenabízí

Kontakt

  • Telefon: +420 234 700 800 (Po-Pá: 8:00 – 19:15 hod.)
  • Email: callcentrum@mironet.cz
  • Reklamace
  • Magazín
  • Sídlo společnosti: Mironet.cz a.s., Nad Kajetánkou 1478/26, 169 00  Praha 6 – Břevnov
  • Facebook: Mironet.cz
  • Instagram: mironetcz
  • Youtube: Mironetcz

Hodnocení

9 Celkové hodnocení
Prodejce IT techniky a elektroniky

9Naše hodnocení
Přehlednost obchodu
9
Jednání se zákazníkem
9
Kvalita sortimentu
9
8.6Hodnocení čtenářů
Přehlednost obchodu
8.7
Jednání se zákazníkem
8.4
Kvalita sortimentu
8.7
Klady
  • ochota a komunikace
  • rychlost doručení
  • příznivé ceny
  • kvalita zboží
  • kamenné prodejny
Zápory
  • dlouhá výdejní doba na některých výdejních místech
  • u některých produktů zákazníci postrádají český návod
Přidat komentář  |  Přečíst hodnocení a komentáře

Kateřina Horáková

Kateřina Horáková

Práce s texty je nejen mou profesí, ale zároveň celoživotním koníčkem. Je to má vášeň stejně jako kvalitní čokoláda. Mám ráda výzvy a baví mě hrát si se slovy tak, aby byl výsledek dokonalý a přesně podle představ klienta. Mám více než 25 let praxe. Kromě toho moc ráda vařím i peču, vymýšlím recepty a stále zkouším něco nového. Ve volném čase si ráda přečtu dobrou knihu, tvořím videa a věnuji se své malé domácí ZOO.

Více o nás a jak články vytváříme | Spolupráce a kontakt

22 komentářů
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Přidat komentář
  1. Koupil jsem si náhradní planžetu k holicímu strojku Braun. Po dodání jsem zjistil, že nepasuje, byť model odpovídal. V prodejně Braun mi vysvětlili, že pod jedním modelem se skrývá model starý a nový, které jsou rozlišeny číslem. Mironet to ve své nabídce rozlišené neměl. Po uplatnění reklamace vůči Mironetu mě bylo sděleno, že jsem výrobek otevřel a tudíž, že nelze reklamovat. Upozornil jsem, že bez otevření výrobku nešlo zjistit, že nepasuje, a že chyba se stala na straně Mironetu, protože výrobek měli špatně označený.
    Následně Mironet přestal komunikovat.

  2. Nejsou zrovna nejlevnější, ale kdykoliv jsem u nich něco objednal, fungovalo to skvěle a bez problémů. Ne vždy se vyplatí nakupovat jen v obchodech, kde mají nízké ceny a Mironet je toho příkladem.

  3. Zásilka dorazila bez problémů.

  4. 5
    Přehlednost obchodu
    100
    Jednání se zákazníkem
    100
    Kvalita sortimentu
    100

    Velmi ráda navštěvuji kamennou prodejnu, pokaždé si vyberu, zrovna, co potřebuji. :)

    Klady: velká spokojenost
    Přínosný(0) Nepomohl(0)You have already voted this
  5. Nakoupil jsem na e-shopu poněkolikáté a stále budu zde nakupovat.

  6. Rád zde nakupuji elektroniku.

  7. 5
    Přehlednost obchodu
    100
    Jednání se zákazníkem
    100
    Kvalita sortimentu
    100

    Objednávka mi přišla do 3 dne a bez poškození. Doporučuji dál..

    Klady: rychlost ceny velký výběr
    Přínosný(0) Nepomohl(0)You have already voted this
  8. 4.8
    Přehlednost obchodu
    100
    Jednání se zákazníkem
    90
    Kvalita sortimentu
    100

    Objednal jsem si nový notebook Lenovo, Objednávka byla vyřízená velmi rychle a zboží už mám doma.

    Přínosný(0) Nepomohl(0)You have already voted this
  9. 0.5
    Přehlednost obchodu
    10
    Jednání se zákazníkem
    10
    Kvalita sortimentu
    10

    Krajně neseriózní jednání při reklamaci. Reklamace zamítnuta s odůvodněním, které nemohu považovat za jiné nežli porušení zákona. Otřesný přístup ke spotřebiteli a ignorování zákazníka. Takové jednání nelze považovat za jednání solidní firmy.
    V žádném případě zde již nikdy nic nekoupím a budu důrazně varovat od koupě blízké i přátelé.

    Klady: -
    Zápory: Lživá komunikace Neochota při reklamaci Neseriózní jednání
    Přínosný(1) Nepomohl(0)You have already voted this
  10. 1.5
    Přehlednost obchodu
    20
    Jednání se zákazníkem
    10
    Kvalita sortimentu
    60

    Neschnopnost sama. Nedoručili objednávku kdy měli – ani po sedmi dnech nebyli schopni říct, kdy se údajné věci vedené jako skladem dostanou ke mě. Nakonec ještě trapné chování během reklamačního řízení.

    Klady: -
    Zápory: Ztělesnění chaosu Lživá komunikace Zavádějící informace
    Přínosný(0) Nepomohl(0)You have already voted this
1 2 3

Přidat komentář

Celkové hodnocení

Recenzer
Logo