Siko

Společnost Siko je česká prodejní síť nabízející vybavení do koupelny. Kromě toho zde pořídíte také vybavení do kuchyně a interiérové dveře. Siko se proslavilo především díky letákům, které se zasílají téměř do každé domácnosti. Katalog si můžete prohlédnout také online na oficiálním eshopu.

siko

Logo – Siko

Představení obchodu

Firma byla založena v roce 1991. Zakladatelkou byla odvážná matka tří dětí Jaroslava Valová, která se rozhodla, že začne podnikat. Název firmy vznikl jako akronym slov Stavení Izolace, Keramika a Obklady. Stavební izolace ale Siko nikdy neprodávalo. Zpočátku provozovala pouze velkoobchodní a maloobchodní prodej vybavení pro koupelny.

Ačkoliv začínali na prodejně o velikosti 40 m2, dnes se jedná o giganta v tomto odvětví. Nápad vybudovat úspěšnou franšízu přinesl nejstarší syn po návratu z Ameriky, a tak se také stalo. Dnes vlastní několik desítek prodejen všude po republice, megaprodejnu koupelen v Praze na Černém mostě a na Zličíně a velké skladové plochy. V roce 2010 Siko vstoupilo také na slovenský trh.

Přejít do e-shopu

Přehled sortimentu

V oddělení koupelny pořídíte sanitární keramiku, vodovodní baterie, nábytek a zrcadla, vany, umyvadla, záchody (pisoáry, bidety), výlevky, sprchové kouty, koupelnové doplňky (koše na prádlo) nebo přístroje na vytápění a ohřev vody (bojlery, akumulační kamna, průtokové ohřívače).

Mimo koupelnu zde najdete také kompletní sortiment pro kuchyň (lednice, sporáky, varné desky, mikrovlnné trouby, dřezy). V sekci obklady a dlažby můžete vybírat ze všech stylů a velikostí, včetně již sestavených sérií obkladů. Zakoupíte např. (řezačky na dlažbu, řezačky na papír, zahradní sprchy). Siko prodává také dveře do interiéru.

Služby a ostatní

Kromě klasického prodeje Siko nabízí také poradenské služby. V rámci této nabídky se můžete obrátit na profesionálního projektového konzultanta, který vám vytvoří návrh kuchyně na míru. Tato služba je zcela zdarma.

Pokud se vám nechce do osobní schůzky, využijte interaktivní plánovač na stránkách e-shopu. Tápete? Pak se podívejte na hotové kuchyně dle oblíbených stylů – přírodním, skandinávském, provence a country.

Díky plánovači si můžete vyzkoušet, jak by vaše nápady vypadaly v reálu a zda jsou vůbec proveditelné. Dále Siko zajišťuje také grafické návrhy koupelen, kuchyně a koupelny na klíč nebo montáž a zaměření dveří.

Zboží objednané z e-shopu bývá doručeno zpravidla do tří dnů od objednávky. Na výběr máte ze tří přepravních společností – PPL, DHL a Toptrans. Pokud objednáváte objemnější zásilku, je dobré přiobjednat služby jako výnos do patra apod.

Slevový kód

V sekci outlet najdete poslední kusy ve výprodeji. Zde nakoupíte zboží ve slevě za zlomek původní ceny. Můžete vybírat z van, obkladů a dlažeb, sprchových koutů, dřezů, spotřebičů, dveří do interiéru a dalších.

  • Aktuálně nenabízí slevový kód
  • Získáte dopravu zdarma při nákupu nad 5000 Kč

Doprava

Obchod využívá tyto dopravce:

Platební možnosti

Na pobočkách můžete platit hotově nebo kartou. Zboží můžete rovněž platit na dobírku nebo předem online kartou či bankovním převodem. Siko rovněž nabízí nákup na splátky.

  • Bankovním převodem
  • Platební karta/Hotově
  • Dobírka
  • Na splátky

Prodejny

Siko prodejny v Praze

  • Skorkovská 1310, 198 00, Praha 9
  • Helsinská 1, 155 00, Praha 5 – Zličín

Siko prodejny v dalších městech

  • České Vrbné 2376, 370 11 České Budějovice
  • Jenišov 125, 360 01 Karlovy Vary
  • Žižkova 3500/24, 400 01 Ústí nad Labem
  • Výškovická, U Studia 3143, 700 30 Ostrava – Zábřeh
  • Sousedská 626, 460 11 Liberec 11 – Růžodol
  • Topolová 2683, 440 01 Louny
  • Nezamyslova 2408/24, 615 00 Brno – Židenice
  • Kafkova 37, 779 00, Olomouc – Obch. a záb. Park Haná
  • Shopping Park IIA – Písecká 8, 326 00 Plzeň – Černice
  • OC Centro Zlín – Tř. 3. května 1205, 763 02 Zlín

Kariéra

  • Aktuální pracovní místa naleznete zde

Kontakt

Hodnocení

9.5 Celkové hodnocení
Prodejce produktů pro koupelny a kuchyně

9.5Naše hodnocení
Přehlednost obchodu
9.5
Jednání se zákazníkem
9.5
Kvalita sortimentu
9.5
8Hodnocení čtenářů
Přehlednost obchodu
8.2
Jednání se zákazníkem
7.9
Kvalita sortimentu
8
Klady
  • spolehlivost a komunikace
  • široký sortiment
  • rychlost doručení
  • kamenné prodejny
Zápory
  • špatné balení
Přidat komentář  |  Přečíst hodnocení a komentáře

Zdroje: www.heureka.cz, www.zbozi.cz, www.mapy.cz, www.firmy.cz

Lukáš Halíř

Lukáš Halíř

Mým největším koníčkem jsou knihy a literatura. Nejlépe se odreaguji pobytem v přírodě a při psaní fantasy povídek, které zatím píšu pouze do šuplíku. Kromě četby a psaní se věnuji i cyklistice nebo plavání. Na dovolenou cestuji nejraději do destinací s chladnějším podnebím, a pokud vás láká návštěva Skandinávie či Islandu, mohu vám ji jen doporučit.

Více o nás a jak články vytváříme | Spolupráce a kontakt

14 komentářů
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Přidat komentář
  1. 4
    Přehlednost obchodu
    100
    Jednání se zákazníkem
    40
    Kvalita sortimentu
    100

    Dobry den, podmínka – možnost vrácení obkladů a dlažby do 14 dnů se mi zdá nesmyslná. Ve všech jiných obchodech, které se zabývají prodejem tohoto sortimentu je možnost vrácení do měsíce. Pokud si objednám a vyzvednu dlažbu nebo obklady na více místností, tak není v lidských silách mít vše do 14 dnů. A abych lítala s vracením po jednom balíku od každé barvy nebo druhu – jen abych to stihla – mě také nepřipadne moc vycházení vstříc zákazníkovi. Příště si možná rozmyslím nákup a půjdu tam, kde mi vyjdou víc vstříc.

    Přínosný(0) Nepomohl(0)You have already voted this
  2. Objednala jsem dlažbu za 30 tisíc a dodávku dlažby za 500 Kč. Dodací lhůta uvedena 28 dní. Po 28 dnech objednávka nikde, žádné zprávy o dodání. Musela jsem 3x zjišťovat, co se s objednávkou děje. Bylo mi sděleno, že po měsíci je naskladněno jen 13 m2, a tak mi nemůžete objednávku dodat, protože není kompletní. Na otázku, kdy bude naskladněn zbytek slečna na zákaz. lince odpověděla, že MOŽNÁ na konci dalšího měsíce. Takže dodací lhůta reálně 2 měsíce! Nezaznělo jediné omlouvám se, návrh řešení, přestože jde o stavební materiál, takže je jasné, že zákazník ho potřebuje pro stavbu/rekonstrukci, která je plánovaná s ohledem na uvedené dodací lhůty u zboží. Co je ale horší, tak je totálně neochotný přístup na zákaznické lince, kdy si zákazník sám musí vymyslet řešení a poradit operátorce, že zbývající množství by bylo možné dodat z prodejny na Černém Mostě, kde je uvedeno, že je potřebné množství na skladě. Operátorka naprosto neochotná zařídit dodání ze skladu na ČM. Musela jsem tedy vymyslet storno části objednávky (na vrácení peněz stále čekám), nechat si dodat aspoň těch 13 m2 a pro dalších 8 si dojet sama na ČM! Takže člověk se nejenže nedozví o prodlení od Sika, musí se pídit sám, zjistí, že to bude trvat o měsíc déle, neslyší žádnou omluvu nebo návrh řešení natož návrh kompenzace za takové prodlení. Naprosto otřesný zážitek, rozhodně váš eshop nedoporučím!

  3. 5
    Přehlednost obchodu
    100
    Jednání se zákazníkem
    100
    Kvalita sortimentu
    100

    Praha – Černý most. Přehledná a pěkná prodejna. Milý a ochotný přístup ze strany personálu.

    Klady: Určitě jsme zde nebyli naposled. :)
    Zápory: žádné
    Přínosný(0) Nepomohl(0)You have already voted this
  4. Velmi špatné a poruchové výrobky,koupily jsme sprchu a hned po druhem dnu začla protékat.Na opravu jsme čekali 2 měsíce a po tydnu od opravy opět stejný problém takže SIKO už ne! nedoporučuju

  5. Reply
    Pavel Čermák 17.4.2023 v 14:31
    0.65
    Přehlednost obchodu
    20
    Jednání se zákazníkem
    0
    Kvalita sortimentu
    20

    Obchod hodnotím velice negativně.Na můj dotaz jestli mi přepůlí čtyřmetrovou lištu jsem dostal zamítavou odpověď.Lištu mi vydali ze skladu a vykopli mě na déšť.Nikoho nezajímalo,že jsem pro lištu přijel osobním autem a lištu bez přeříznutí do auta prostě nedostanu.Musel jsem si sehnat pilku a venku na dešti lištu přepižlat.To je u takovéto renomované firmy prostě ostudné!!!!!!!! Siko nikdy víc a tuto svou zkušenost budu šířit dál!!!!!!

    Klady: Žádné
    Zápory: -arogantní jednání. -služby pro zákazníky nulové -personál se tvářil,že je obtěžuji(pobočka Čimelice) -zboží předražené
    Přínosný(0) Nepomohl(0)You have already voted this
  6. 4.3
    Přehlednost obchodu
    80
    Jednání se zákazníkem
    100
    Kvalita sortimentu
    80

    V záplavě negativních recenzí bych chtěla pochválit pani Adamovou ze siko liberec, vždy velmi příjemná, profesionální, nápomocna, je vidět, ze ji práce baví a opravdu chce, aby byl zákazník spokojený. Jinak dodání zboží – asi spis otázka dodavatele – špatná dlažba, obklady popraskané. Vše bez okolků vyměnili, ale museli jsme od dodavatele poškozeny materiál převzít – odtahat do baráku a poté teprve vyměnit – zvláštní přístup, ale asi tedy souvisí s tím, ze si siko nezajišťuje dopravu samo.

    Klady: za nás přístup k zakaznikovi
    Zápory: snad jen zmatky při doručení
    Přínosný(0) Nepomohl(0)You have already voted this
  7. Nedávno jsem zůstal při návštěvě prodejny s pusou dokořán, jak se někteří pracovníci prodejny chovají k zákazníkovi. V podstatě máte pocit, že obtěžujete už jen tím, že vstoupíte do prodejny. To mě od jakéhokoliv nákupu zcela odradilo.

  8. Souhlasím s negativními recenzemi. Byl jsem na mnoha pobočkách a všude stejný přístup k zákazníkovi. Úplný nezájem. A dále SIKO nedává negativní recenze na výrobky.

  9. Šílenost

  10. 0.15
    Přehlednost obchodu
    0
    Jednání se zákazníkem
    10
    Kvalita sortimentu
    0

    Prodejna Zlín- Malenovice. Bohužel jsem se včera setkala s tím, že obě pracovnice nevěděly, co se po nich žádá a co vlastně nabízejí na prodejně. Ptala jsem se na dřez Shock Cristadur a obě na mě hleděly s údivem, že něco takového jako existuje? Ani nevěděly, že ho mají vystavený na prodejně v jedné z vystavených kuchyní a dokonce i se vzorníkem dalších dřezů od výrobce Shock. No, raději jsem tedy odešla a vím, že v tomto obchodě už nakupovat nebudu, jelikož jsem čekala profesionální přístup a ne obyčejné prodávající, co vůbec nemají ani ponětí o sortimentu apod.

    Přínosný(1) Nepomohl(0)You have already voted this
1 2

Přidat komentář

Celkové hodnocení

Recenzer
Logo